Jako důchodce měl doteď s divadlem smlouvu na půl úvazku. Po nástupu nového šéfa činohry ND Daniela Špinara (35), který rozdává hercům ve velkém padáky, ji Kačer vypověděl.

Myšlenka odejít z Národního prý v něm zrála od doby, kdy bouchnul do stolu a ze stálého angažmá odešel Miroslav Donutil (63). „Nelíbilo se mi, co se tam děje, tak jsem řekl, že odcházím. Už jsem nechtěl pořád někde čekat, a pak třeba dělat, co nechci...,“ vysvětlil herec své pohnutky.

Nyní ho čeká ještě pár představení a v březnu konečně volnost. Těší se, že bude mít čas na knihy, přírodu a hlavně rodinu. „A kdyby si náhodou vzpomněli, že ode mě něco chtějí, musí mě poprosit,“ usmívá se spokojeně nad svým rozhodnutím Kačer.

Zemětřesení ve zlaté kapličce

Jak Blesk informoval už včera, leden přinesl do Národního divadla zemětřesení. Nový šéf činohry chce vyhodit Miluši Šplechtovou (57), Igora Bareše (48), Petra Motlocha (50), Hanu Igondu Ševčíkovou (44), Antonii Talackovou (36)... A to prý ještě zdaleka není seznam u konce!

Od příští sezony, tedy od září 2015, by zlatou kapličku měla posílit mladá krev v podání Patrika Děrgela (25, Hořící keř), Pavlíny Štorkové (34, Čtvrtá hvězda) a Terezy Vilišové (33, Ženy, které nenávidí muže).

Fotogalerie
10 fotografií