Julča prožila s páníčkem krásných 13 a půl roku, ale předevčírem její psí srdíčko naposledy dotlouklo. „Nezlobte se, teď mám myšlenky úplně jinde, musím pro Julču na veterinu a obávám se nejhoršího,“ sdělil herec deníku Aha! v pondělí ráno, když jsme se ho chtěli zeptat na jeho roli v krimiseriálu Hlava Medúzy.

„Podle poškození mozku je další léčení vzhledem k Julčině věku velmi problematické. Po vzájemné konzultaci a zvážení všech možností jsme přistoupili k eutanazii,“ potvrdil později konečný verdikt smutně Frej.

VIDEO: Covid mezi herci, Stašová nakazila Freje! A scénář rozloučení s Menzelem.

Video
Video se připravuje ...

Covid mezi herci, Stašová nakazila Freje! A scénář rozloučení s Menzelem. Barbora Horáková, Aleš Brunclík

Jeho čtyřnohá přítelkyně mu ale zůstane nablízku. „Julču co nejdříve zpopelním a pohřbím, jako její babičku tady u nás na zahradě,“ prozradil Aha! herec. Bez psího mazlíčka ale nezůstal. „No, víte, Gábina, když umřela, tak mi tady nechala čivavu Tima,“ podotkl Ladislav s tím, že mu tam pořád štěká.

Nad vodou ho drží vidina, že se vrátí na divadelní prkna. Se Simonou Stašovou (65) totiž stále čekají na premiéru představení Na zlatém jezeře, kterou museli kvůli pandemii už několikrát odložit. „Občas si zavolám se Simonou a přeříkáme si tu naši hru, abychom to nezapomněli,“ potvrdil tak Frej, že je připraven kdykoli naskočit do role. „Je to můj sen, až covid půjde do háje, budu zase na zlatém jezeře,“ dodal optimisticky.

5 osudových žen

Za svůj život byl představitel doktora Sovy ze seriálu Nemocnice na kraji města čtyřikrát ženatý, k páté svatbě už bohužel nedošlo.

*O první manželce A. Sklenárikové se toho moc neví, ale mají spolu syna Davida, který s ní žije ve Švýcarsku.

*Druhé manželství s herečkou Gabrielou Wilhelmovou (†60) poznamenaly dva potraty a došlo k rozvodu.

*Do třetího svazku vstoupil s Evelynou Steimarovou (75), ale nemohli mít děti, a tak krátké manželství skončilo.

*Poté si vzal herečku a dabérku Věru Galatíkovou (†69). Vychovali spolu dceru, herečku Kristýnu Frejovou (49), a syna Ladislava Freje mladšího (47). V dobrém i zlém prožili 36 let, než mu Galatíková zemřela v náručí na rakovinu plic.

*Zákeřná rakovina slinivky ho loni v srpnu připravila i o pátou ženu jeho života - Gábinu.

VIDEO: Ladislav Frej v Šíleně smutné princezně: S čím má největší problém?

Video
Video se připravuje ...

Ladislav Frej v Šíleně smutné princezně: S čím má největší problém? Blesk TV

Fotogalerie
55 fotografií