Který křemenáč vás zajímá? Březový   krvavý neboli dubový    smrkový   osikový

Křemenáč osikový

Křemenáč osikový, kterému se na podobně jako ostatním křemenáčům na Moravě lidově říká janek, vyrůstá rok co rok na stejném místě. Kde ho hledat, co z něj připravit a proč řízky udělané z této houby prostě musíte ochutnat? 

Co všechno byste měli vědět o křemenáči osikovém? Klikněte na článek níže, který je plný praktických tipů:

Křemenáč březový

Křemenáč březový patří díky pevné a masité dužnině a výrazné aromatické chuti mezi nejoblíbenější houby vůbec. Kam na něj vyrazit a do jakých receptů se hodí? A hrozí záměna s nejedlými nebo jedovatými houbami?

Co všechno byste měli vědět o křemenáči březovém? Klikněte na článek níže, který je plný praktických tipů:

Křemenáč krvavý

Křemenáč dubový neboli krvavý je pevná, zdravá a proto velmi oblíbená houba. Roste spíše málo, jsou ale místa, kde jí je dost. Kam se pro ni vypravit a proč je tak skvělá právě na sušení? A co se z ní dá všechno uvařit?

Co všechno byste měli vědět o křemenáči krvavém? Klikněte na článek níže, který je plný praktických tipů:

Křemenáč smrkový

Křemenáč smrkový je na první pohled běžná jedlá houba, není to ale tak úplně pravda. Roste totiž vzácně a byl zařazen na Červený seznam hub jako téměř ohrožený druh. Takže místo utržení bychom měli plodnici raději zamaskovat, aby ji méně znalý houbař nedal do košíku.

Co všechno byste měli vědět o křemenáči smrkovém? Klikněte na článek níže, který je plný praktických tipů: