Křemenáč osikový

Křemenáč osikový, kterému se na podobně jako ostatním křemenáčům na Moravě lidově říká janek, vyrůstá rok co rok na stejném místě. Kde ho hledat, co z něj připravit a proč řízky udělané z této houby prostě musíte ochutnat? 

Křemenáč březový

Křemenáč březový patří díky pevné a masité dužnině a výrazné aromatické chuti mezi nejoblíbenější houby vůbec. Kam na něj vyrazit a do jakých receptů se hodí? 

Křemenáč krvavý

Křemenáč dubový neboli krvavý je pevná, zdravá a proto velmi oblíbená houba. Roste spíše málo, jsou ale místa, kde jí je dost. Kam se pro ni vypravit a proč je tak skvělá právě na sušení?

Křemenáč smrkový

Křemenáč smrkový je na první pohled běžná jedlá houba, není to ale tak úplně pravda. Roste totiž vzácně a byl zařazen na Červený seznam hub jako téměř ohrožený druh. Takže místo utržení bychom měli plodnici raději zamaskovat, aby ji méně znalý houbař nedal do košíku.