Pátek 3. května 2024
Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav
Oblačno, déšť 19°C

Útok hackerů v Česku: Napadli ČTK a vydali falešnou zprávu o atentátu na Pellegriniho. Řeší to i BIS

Autor: ČTK, red - 
23. dubna 2024
12:35

Na stránky České tiskové kanceláře zaútočili neznámí útočníci, upozornil Deník N. Jednou z jejich falešných zpráv bylo to, že Česko mělo údajně zmařit atentát na nově zvoleného prezidenta Slovenska Petera Pellegriniho. Šlo však o smyšlený příběh, situací se přesto kvůli hackerskému útoku zabývá tajná služba BIS.

„ČTK upozorňuje, že na jejím zpravodajském webu České noviny byly dnes dopoledne neznámým útočníkem umístěny dva smyšlené texty, které nepocházejí z její produkce. Jde o text s titulkem „BIS zabránila pokusu o atentát na nově zvoleného slovenského prezidenta Petra Pellegriniho“ a o údajné mimořádné prohlášení ministra Lipavského k témuž,“ upozornila Česká tisková kancelář.

„Tyto dezinformace byly útočníky zveřejněny i s příslušnými notifikacemi v mobilní aplikaci Českých novin. ČTK ve svém zpravodajském servisu žádnou informaci v tomto znění nevydala,“ uvedla ČTK.

Video  Vítěz voleb Pellegrini: Špinavosti a intriky mě nezlomily! Fico si rýpl do Korčoka  - Facebook - P. Pellegrini, Foto - ČTK/Václav Šálek
Video se připravuje ...

Uživatel_5766095 ( 23. dubna 2024 17:24 )

Falešné zprávy ČTK typu že u nás zlevňují potraviny nás nerozhází, proč tedy řešit jakýsi plk o atentátu?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa