Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

První slova Evy Pavlové o smrti kočky Micky: Odešla s pohlazením v naší blízkosti

Autor: Mii - 
17. dubna 2024
20:25

Obrovský smutek a prázdno. Tak popisuje první dáma Eva Pavlová své pocity po smrti milované kočky Micky, která se během prezidentské kampaně stala miláčkem celého národa. Pavlová o odchodu zvířecího parťáka promluvila na sociálních sítích, popsala, že Micka odešla v úctihodném věku 12 let.

„Micka odešla s pohlazením v naší blízkosti. Naši mazlíčci, parťáci, jsou tady pro nás každý den. Čekají s věrností a láskou, až se vrátíme z práce. Jsou s námi pouze po omezený čas. I když jsme unavení a není nám do skoku, nezapomínejme, že jejich čas s námi se počítá nespravedlivě rychleji,“ rozpovídala se Pavlová.

Že zdravotní stav Micky není dobrý, informovala už před několika dny. Napsala, že nemoci se nevyhýbají ani chlupatým členům rodiny. První dáma pak zrušila některé body svého programu, například nedoprovodila prezidenta do Zlínského kraje. V té chvíli už měla Micka, která se teprve nedávno zabydlela v Lumbeho vile na Hradě, svůj boj prohraný.

„Když přijdou, tak je to radost, když odejdou, cítíme obrovský smutek a prázdno. Provází nás životem, jsou pro nás jistými terapeuty,“ popsala otevřeně Pavlová svou bolest. Jak ona, tak Petr Pavel opakovaně dávali najevo, že jsou velkými milovníky zvířat, když nějaké viděli, vždy nevynechali možnost se s ním pomazlit, ani během oficiálních návštěv.

První dáma uvedla, že společně s manželem již chovali tři mazlíčky. „Měli jsme to štěstí žít se třemi skvělými parťáky, zvířecími dětmi, Jorkšírkou Kiki (14), Bobem (9) a Mickou (12). Milovali jsme je a oni nám tu náklonnost vraceli, jak mohli. Jejich odchod nám vždy zanechal šrámy na duši,“ uvedla Pavlová.

„Nezapomínáme ani na nikoho z blízkých, kteří nás opustili. Jsou stále nějakým způsobem s námi. Přeji všem, aby nám život přinášel co nejvíce těch pěkných chvil,“ pokračovala ve smutném tónu a přidala několik fotografií ze šťastných chvil, které s Mickou prožila.

Video  Petr Pavel v Hráčích: O pendlování mezi Černoučkem a Lumbeho vilou na Hradě  - Blesk TV
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa