Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Slavnostní večeře u lucemburského velkovévody: První dáma v červeném, Pavel vytáhl metál

Autor: Tomáš Černík - 
2. března 2024
05:00

Zlatým hřebem programu hlavy státu Petra Pavla (62) na návštěvě Lucemburska byla slavnostní večeře v sídle velkovévody Jindřicha I. (68). A prezident i s manželkou Evou (59) se hodili do gala. Pavel dokonce vynesl nejvyšší státní vyznamenání.

Na galavečeři nechyběly ani chotě obou hlav států. Velkovévodkyně Marie Theresa (67) vynesla dlouhou černou róbu, zatímco první dáma Eva vsadila na červenou. U stolu je doplnil ještě lucemburský korunní princ Vilém (42) s chotí Stéphanií (40), která zase zvolila modrou. To pánové měli o něco snazší práci, co se oblečení týče.

Všichni na sobě měli frak a také insignie svých řádů. Pavel tedy Řád bílého lva, jehož nositelem je z titulu funkce prezidenta. „K fraku se standardně nosí klenot na velkostuze, jde o nejslavnostnější oděv v evropských monarchiích,“ vysvětlil Blesku bývalý hradní protokolář Miroslav Sklenář.

V pátek návrat k politice

V pátek dopoledne český prezident už zase absolvoval politická jednání. S šéfem tamní vlády Lucem Friedenem (60) řešili technologickou spolupráci i lucemburskou podporu českého projektu na dodání dělostřelecké munice Ukrajině. První dáma s velkovévodkyní pak navštívily fakultu humanitních věd Lucemburské univerzity.

Video  Prezident Petr Pavel na shromáždění n podporu Ukrajiny  - ČTK/Blesk
Video se připravuje ...

Kokoška Tobolka ( 3. března 2024 14:40 )

Stačí se podívat jak potměšile se na sebe vévoda se svou ženou dívají při přípitku !

Kokoška Tobolka ( 3. března 2024 14:37 )

No ale já nesedím lopato na hradě a nejezdím na večeře k vévodovi ! Lopato od tebe to sedí, co ty jsi za inteligenta když si nevážíš dělnické třídy ! Bez nich bys chodil kadit asi na zahradu do kýble!! Já si vážím každého užitečného člověka i bez vzdělání! Hodnotu člověka poznáš podle jeho odvedené práce ! Jakou práci jsi odvedl ty a jak je tvá práce vidět? Tvy kecy na internetu ? To umím taky jestli jsi si všim! 😹 ! Čím ty užitečným přispíváš společnosti? Sám moc hezky česky neumíš, tak neukazuj na druhé, to je ta největší hloupost !!

anna1234 ( 3. března 2024 13:55 )

.. už jsem tu psala kdysi, že je mi opravdu jedno jestli prezident lítá, jezdí na motorce atd. atd. ale čeho se bojím je jeho založení vojáka. Proto mi místní dohady, jestli má jeho manželka červené, modré nebo kdo ví jaké šaty a jestli on má kabát nebo jenom sako atd., přijdou jako totální nesmysly. I když někdo z toho může dokonce usuzovat, že jsem komunistka, představ si i na takový nesmysl tu někdo může přijít 😁 😁

Uživatel_5650027 ( 3. března 2024 13:18 )

Frau Eva? Oder Micinka🐱!🥳

Uživatel_5650027 ( 3. března 2024 13:16 )

Welche Frau?🤭😉😆 Frau Re?🐔🐑🤔

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa