Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 23°C

Pavlovým zemřela Micka. Babiš venčí s dcerou pudly, Zemanovi zatopil Darcy, Havlíček cestuje s Betynou

  • Autor: simao - 
    17. 4. 2024
    05:00

    Smrt prezidentské kočky Micky zasáhla prezidentský pár. Petr Pavel nedávno pro Blesk v pořadu Hráči popisoval, kterak Micka přijala za své teritorium zahrady u Lumbeho vily, kam se s manželkou Evou všichni společně přestěhovali, ale dle informací Blesku Micka zemřela. O čtyřnohé miláčky se starají však s oblibou i další politici. Andrej Babiš (ANO) o víkendu venčil v Průhonicích Gigi s dcerou, která si také přivedla pejska, na časté výlety s erdelteriérem Betynou vyráží jeho kolega z hnutí ANO Karel Havlíček. Téměř vymodleným byl zlatý retrívr Darcy pro Ivanu Zemanovou - tedy pes, který se Zemanem prošel Lumbeho vilou, aby zakotvil stejně jako exprezident v lánském bungalovu. Darcy přitom byl v minulosti příčinou, proč Zeman zakopl o shrnutý koberec... Svého Geryho i během prezidentské kampaně rád venčil Peter Pellegrini, vítěz voleb na Slovensku. Velký švýcarský pes je jeho parťák při výšlapech po Slovensku, ale i v kanceláři. A rovněž premiér Petr Fiala (ODS) se před časem pochlubil zvířátkem - kocourem pojmenovaným po Jamesi Bondovi.

  • 1.Kočka Micka zemřela...

    Někdejší kočičí nalezenec a později prezidentská kočka Micka putovala z Černoučku s manželi Pavlovými na Hrad.

    „Lumbeho vila je trochu chráněná pohledům veřejnosti, ona už vilu a její okolí pojala za své teritorium. Pokud by se někteří z občanů dostali do zahrad kolem Lumbeho vily, tak ji tam mohou vidět téměř každý den,“ říkal v březnu prezident Petr Pavel v pořadu Hráči.

    Jenže Micce se přitížilo a do zahrad Lumbeho vily již nikdy nevyběhne... „Nemoci se nevyhýbají ani chlupatým členům rodiny, o které se také musíme starat. Micka vyžaduje už několik dní péči a já bych si moc přála, aby mohla brzy opět sama pobíhat venku,“ hlásila před několika dny první dáma Eva Pavlová. Podle informací Blesku však kočka Micka zemřela.

    Prezident Pavel a jeho Micka Prezident Pavel a jeho Micka | Instagram Petra Pavla

    Video  Petr Pavel v Hráčích: O pendlování mezi Černoučkem a Lumbeho vilou na Hradě  - Blesk TV
    Video se připravuje ...

  • 2.Fiala a James

    Kočkou na chalupě se před časem pochlubil i premiér Petr Fiala (ODS). „Mnozí jste mě žádali o fotku našeho kocoura Jamese, o němž jsem mluvil ve čtvrtek s dětmi v Kramářově vile. Tak tady je. James, kterého moje děti pojmenovaly podle agenta 007 Jamese Bonda, je s námi na chalupě už 12 let,“ uvedl loni v říjnu na sociální síti X.

  • 3.Babiš venčil s dcerou

    „Dnes jsme stihli ještě procházku s Vivi, Gigi a Izzy,“ hlásil nedávno z Průhonic expremiér Andrej Babiš (ANO). Na dubnovou procházku vyrazili o víkendu s dcerou Vivien a dvojicí pudlů do Zámeckého parku Průhonice.

    „Izzy, náš nový člen rodiny. Je to pudl trpaslík,“ popisoval Babiš dříve na instagramu. A nedávno v pořadu PoliTikTok na Expres.cz dodával při pohledu na dalšího psa - jezevčíka z útulku, kterého si osvojil: „Lojzo, ten měl být na Hradě, ale nevyšlo to. Já jsem si ho osvojil, je v útulku, ale mám na to papír, že Lojzo je můj.“

    Na dotaz, kolik tedy Babišovi mají celkově psů, reagoval Babiš: „My máme normálně vlastně čtyři psi, ale tento Lojza je fajn, on už je starej, chudák, on už má 17 let.“

    Andrej Babiš s dcerou Vivien a pejsky Gigi a Izzy (duben 2024) Andrej Babiš s dcerou Vivien a pejsky Gigi a Izzy (duben 2024) | Facebook - Andrej Babiš

    Monika Babišová se pochlubila přírůstkem do rodiny: Pudlík Gigi Monika Babišová se pochlubila přírůstkem do rodiny: Pudlík Gigi | Instagram Moniky Babišové

  • 4.Zemanův Darcy

    V době působení na Pražském hradě si rodina Miloše Zemana pořídila zlatého retrívra Darcyho. Přála si ho především tehdejší první dáma Ivana Zemanová. V roce 2013 se dočkala.

    „Já jsem si ho téměř vymodlila a myslím si, že je to naše společná radost. Přestože manžel občas přijde o večeři, kterou Darcy v nestřeženém okamžiku sní, tak ho má velmi rád,“ říkala o něco později Zemanová pro Blesk.

    Darcy přitom byl tím, kdo shrnul Zemanovi v Lánech koberec, o který tehdejší prezident zakopl a poranil si koleno - tedy alespoň podle oficiální verze někdejšího ministra zdravotnictví Martina Holcáta. „Alkohol tam nebyl. On v noci vstal, nerozsvítil si a zakopl o koberec shrnutý jeho psem. To se může stát každému z nás. Spadl na pravé koleno,“ popisoval Holcát pro Novinky.cz příčinu krvácení do Zemanova kolene.

    Exprezident Miloš Zeman a pes Darcy (červen 2023) Exprezident Miloš Zeman a pes Darcy (červen 2023) | Pro Blesk - Hana Brožková

    Ivana Zemanová a zlatý retrívr Darcy Ivana Zemanová a zlatý retrívr Darcy | Foto Blesk – Ladislav Křivan

  • 5.Havlíčkova Betyna

    Na toulky Českou republikou vyráží se čtyřnohým kamarádem na cesty bývalý vicepremiér Karel Havlíček (ANO) - pravidelně ho doprovází Betyna. Výlety s Betynou platí za Havlíčkovu oblíbenou kratochvíli, po dlouhých našlapaných kilometrech spolu vyráží i do restauračních zařízení na pivo a něco dobrého k snědku. Fotkami s nejlepším přítelem člověka pak pravidelně Havlíček zásobuje svůj profil na facebooku.

    Karel Havlíček na cestách Českem : Se psem Betynou Karel Havlíček na cestách Českem : Se psem Betynou | Facebook - K. Havlíček

  • 6.Psa má i Pellegrini

    Se psem se často fotí i vítěz prezidentských voleb na sousedním Slovensku - Peter Pellegrini. Ten se stará o Geryho.

    „Přesně jsem hledal psa, který bude odpovídat mému stylu. Já nejsem sprinter ani cyklista, spíš se procházím, takže psa, který nepotřebuje 20 kilometrů uběhnout, ale psa, který potřebuje aspoň hodinovou procházku. Psa, který je milý k jiným psům, psa, který je milý k jiným lidem, protože tak to mám i já, že jsem k lidem dobrý a mám rád zvířata. Nechtěl jsem žádné agresivní plemeno, se kterým bych měl nějaký problém,“ říkal Pellegrini pro Topky.sk.

    Gery s ním jezdí i k jeho rodičům, na výlety, ale také do kanceláře. „Já si myslím, že tak to má být, že ten pes plní absolutně tu úlohu parťáka, společníka,“ podotkl Pellegrini. V případě Geryho nejde o nějakého drobečka. „Je dobře živený a má víc jak 50 kilo,“ říkal na videu šéf Hlas-SD, který ve 2. kole voleb porazil protikandidáta Ivana Korčoka.

    Peter Pellegrini Peter Pellegrini | Facebook - Peter Pellegrini

Jana Nováková ( 17. dubna 2024 23:10 )

Švagrový umřel roztomilej pejsek.Jeden den byl a druhý den nebyl.Byl to šok.
Zajímá vás to?Myslím si,že asi jako loňskej sníh.

Vendy O ( 17. dubna 2024 17:32 )

Máte pravdu 👍

padrino ( 17. dubna 2024 14:57 )

Aby to nebylo trapný,že se vyzdvihuje jen kočka Narcise, tak se najdou všechna zvířata v okolí.

Sára ( 17. dubna 2024 14:40 )

Je docela kočka 👍🙂

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa