Do soutěže Severu přihlásily studentky. „Maturantky řekly: Tak když jste tak chytrý, běžte si tam znalosti zúročit! A přihlásily mě. Tak jsem tady,“ vysvětlil. Prozradil také, na co by výhru použil. „Potřeboval bych ještě dva, tři zubní implantáty,“ dodal bývalý moderátor Televizních novin a držitel ceny TýTý z roku 1997. „Když tady neuspěju, odcházím ze školství!“ oznámil odvážně ještě před začátkem soutěže.

Přestože v prvním kole předvedl Severa dobrý výkon a nahrál 20 tisíc korun, ve druhém pohořel hned na několika zásadních otázkách. Největší zádrhel přišel, když si nevybavil, za kolik stříbrných zradil Jidáš Ježíše (30 stříbrných mincí – poz. red.). Ztratil klid a kazil i další otázky. Ve výsledku tak odcházela legenda Novy ze soutěže s prázdnou. „Čekal jsem nějaké Ruchovce, Lumírovce, obrození, ale ty nové otázky neznám,“ povzdechl si Severa.

Za vyhrané peníze si chtěl pořídit zubní implantáty, takže si teď na ně bude muset našetřit sám. Z prohry ale Severa hlavu nevěší. „Kdy sem můžu přijít znovu? Za rok, nebo za dva?“ ptal se hned.

Věřil si až moc a zkoušel lovce

Do soutěže, kde ho představili jako učitele z Velké nad Veličkou, nastoupil Severa s velkým sebevědomím a hned se jal zkoušet zeměpisáře Kalkulátora alias Jakuba Kvášovského (45), kde se daná obec nachází. Ten ho ale dokonalým popisem doslova utřel a ještě přidal informaci, kudy přesně řeka Velička protéká. Severa si poznámky na lovce neodpustil ani po svojí prohře, na závěr ještě vytkl Doktoru Vševědovi alias Jiřímu Martínkovi (48) artikulaci. „Když učím, tak říkám, že artikulace se cvičí hlasitým šepotem, protože tam artikulujete, a to bych ho chtěl naučit,“ uvedl se smíchem.

Video
Video se připravuje ...

Rosnička Michaela Dolinová Prostě fenomén

Fotogalerie
42 fotografií