Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 23°C

Tragická nehoda na Českolipsku: Na bývalém letišti zemřel motorkář, srazil se s autem!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: ZZS Královéhradeckého kraje)
Autor: ČTK, btk - 
14. dubna 2024
14:28

Při nehodě na bývalém letišti na Českolipsku zemřel při střetu s osobním autem dvaačtyřicetiletý motorkář. Zranění utrpěli řidič auta a jeho spolujezdec a ještě další svědek.

Kriminalisté vyšetřují okolnosti nehody na bývalém letišti na Českolipsku a vyslýchají svědky. Událost se stala v sobotu večer, motocykl a osobní vozidlo v neděli převezli policisté ke znalci kvůli zkoumání. ČTK to řekla mluvčí policie Klára Jeníčková.

Tragická nehoda se stala v areálu bývalého vojenského letiště v Hradčanech. „Zjišťujeme, co se tam přesně stalo. Pokračuje výslech svědků,“ uvedla mluvčí. Událostí se vzhledem k závažnosti následků věnují kriminalisté. Tři zraněné převezli záchranáři do českolipské nemocnice. „V otázce zavinění budeme mít jasněji až po provedení všech potřebných úkonů,“ uvedla Jeníčková.

Česká republika je považována za jednu z největších motorkářských velmocí. Podle serveru Garáž.cz v minulém roce na následky nehod zemřelo 70 motorkářů. Oproti údajům z roku 2022 tak počet mrtvých vloni stoupl o 12 jezdců.   

Video  Při dopravní nehodě v Jaroměři zemřel cyklista, střetl se s nákladním autem. (3.4.2024)  - aktu.cz
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání