Středa 8. května 2024
Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor
Oblačno 16°C

Rodinná pouta na eurokandidátce: Bratr Bendy, syn Holubové i prezidentova přítele a bývalí milenci

  • Autor: amb - 
    27. 4. 2024
    05:00

    Kandidátní listina do letošních voleb do evropského parlamentu je plná nevyřčených rodinných vztahů. Společnou kampaň rozjeli třeba stávající europoslanci Alexandr Vondra (ODS) a Veronika Vrecionová (ODS), kteří spolu mají nemanželského syna. Kandiduje i syn prezidentova poradce Ondřej Kolář nebo Adam Holub, syn herečky se stejným příjmením. Povědomé je rovněž jméno FIlipa Bendy, bratra poslance Marka Bendy. A kdo další? 

  • 1.Vondra, Vrecionová a jejich syn

    Po boku jeden druhého se objevili na billboardech i na výjezdech po krajích. Pikantností je, že Veronika Vrecionová a Alexandr Vondra spolu mají syna Jáchyma. Ten vzešel z románku krátce po revoluci.

    „Po Jáchymově narození jsme náš intimní vztah ukončili. Skončili jsme ho hned, když mu jeho manželka oznámila, že také čeká první dítě. Ale dodnes jsme přátelé,“ uvedla už dříve Vrecionová pro Blesk. Oba kandidují za SPOLU. A také sám Jáchym Vrecion se o politiku zajímá, nyní je poradcem pražského radního. 

  • 2.Syn přítele Petra Pavla

    Syn prezidentova „přítele po boku“ Petra Koláře Ondřej se do povědomí v posledních měsících dostal hned několikrát třeba kvůli sporu s Aliancí pro rodinu nebo snaze vyvlastnit ruské majetky. Nyní se opět ukazuje na kandidátce SPOLU do eurovoleb.

    Kolář „mladší“ má čtyři děti a bratra Adama, který má potomka s herečkou Jenovéfou Bokovou. Petr Kolář měl oba syny s Jaroslavou Kolářovou, která v roce 2020 zemřela po dlouhé nemoci. Pavlův poradce nyní chodí s moderátorkou Světlanou Witowskou.

    Na snímku níže jsou po Pavlově boku oba Kolářové, otec Petr a jeho syn Ondřej. 

  • 3.Bratr Bendy

    Za SPOLU to chce zkusit Filip Benda, šéf kabinetu ministra financí Zbyňka Stanjury (ODS). Je to bratr poslance Marka Bendy. Oba politici pochází z disidentské rodiny. Jejich otcem byl Václav Benda, který zasedal ve Federálním shromáždění, byl u založení a předsedal Křesťansko demokratické straně a posléze se stal senátorem.

  • 4.Syn Holubové

    Za STAN chce kandidovat Adam Holub, syn herečky Evy Holubové a výtvarníka Miroslava Zdeňka. Adam má ještě dvojče Karolínu, která se věnuje mimo jiné fotografování. Zajímavostí se může zdát, že sourozenci nemají příjmení po otci. Jejich rodiče se vzali až po jejich narození a v porodnici to spletli, rodina už však nic neměnila. Syna herečka „vyvedla do společnosti“ už dříve, společně se třeba zúčastnili pohřbu Karla Schwarzenberga.

    Pohřeb Karla Schwarzenberga: Herečka Eva Holubová se synem. Pohřeb Karla Schwarzenberga: Herečka Eva Holubová se synem. | Blesk:FOTO:CNC/ KAREL KOPAC

    Holubová a Zdeněk jsou spolu dodnes a herečka například podporovala v kampani současného prezidenta Petra Pavla. V Bruselu už Adam Holub žije teď jako zástupce environmentální nadace.

  • 5.Politika v rodině

    V horní polovině kandidátů SPOLU do eurovoleb je mladý lidovecký politik František Talíř. Jeho strýcem je Jaromír Talíř, který byl ministrem kultury v druhé vládě Václava Klause a předsedal také poslaneckému klubu KDU-ČSL.

    A o Jaromírovi Talířovi je slyšet i nyní, reagoval třeba na kličkování ministra práce a sociálních věcí Mariana Jurečky (KDU-ČSL), když v den střelby na FF UK pořádal na svém rezortu večírek. Člen českobudějovických lidovců tehdy požadoval urychlený sjezd strany.

  • 6.Manžel Nizozemec

    Na třetí místo kandidátky STAN se dostala mikulovská místostarostka Petra Korlaar. Její manžel je Nizozemec, vychovávají spolu dceru. Sama Korlaar žila dlouho v zahraničí, studovala ve Francii a pracovala i ve Velké Británii.

  • 7.Stejný původ

    V hnutí ANO kandiduje do Bruselu Jana Nagyová. Na základní školu chodila do rodných Košic, i to ji pojí se šéfem strany Andrejem Babišem, který se na Slovensku narodil. Zároveň je velkou milovnicí koní. Nagyová byla stejně jako Babiš obviněná v kauze Čapí hnízdo, nakonec byla zproštěna obžaloby. Nagyová je expertkou na evropské dotace.

    Další tváří na kandidátce ANO je třeba Jaroslava Pokorná Jermanová, jejíž druhý manžel je o 15 let mladší a pracuje jako kadeřník. Pikantností bylo, že jezdil krajskou limuzínou, když byla Pokorná Jermanová ještě středočeskou hejtmankou, jak tehdy upozornily Seznam Zprávy. V roce 2020 zase Jakub Pokorný napsal současnému ministrovi dopravy Martinovi Kupkovi (ODS), že je mu z něj „na blití“. 

    Andrej Babiš a Jana Nagyová u soudu kvůli Čapímu hnízdu (14.2.2024) Andrej Babiš a Jana Nagyová u soudu kvůli Čapímu hnízdu (14.2.2024) | Blesk:Martin Přibyl

  • 8.Další Okamura

    Tomio Okamura v SPD, jeho bratr Hayato Okamura u lidovců a další bratr Osamu Okamura ve Straně Zelených. Poslední zmíněný bude nyní kandidovat v eurovolbách, zároveň je architektem a nezávislým konzultantem. „S Hayatem a Tomiem máme dobré rodinné vztahy, nikdy jsem se však veřejně netajil tím, ze nejsem voličem politického programu stran, které zastupují,“ uvedl už dříve Osamu Okamura podle iDnes. Rodinné vztahy však prý mají dobré. 

  • 9.Přehled kandidátů

    Blesk Zprávy vám přináší ucelený přehled kandidátů do eurovoleb 2024. Podívejte se na naši infografiku:

Jantar Fiala ( 29. dubna 2024 08:26 )

Jantar Fiala ( 29. dubna 2024 08:25 )

SPOLU všichni táhněte darmožrouti.

lucka čermáková ( 28. dubna 2024 22:28 )

Vondra je jak bezďák

padrino ( 28. dubna 2024 14:56 )

Fuj,jak někdo snese na sobě uslintanýho Vondru.

Petr Říha ( 28. dubna 2024 00:51 )

Jako jedna velká rodina, chybí už jen Novotný

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa