Zatímco hned dva členové královské rodiny, do které se Meghan Markleová přivdala, bojují se zákeřnou rakovinou, ona se společně se svým mužem, princem Harrym, za velkou louží chová, jako kdyby se nechumelilo. Místo toho, aby se alespoň k nemoci svých bližních jakkoliv vyjádřila, jede si svou vlastní sebepropagaci. Například návštěvou dětské nemocnice, kde porušovala jedno královské pravidlo za druhým. Na druhou stranu, nyní si to už může dovolit, když mezi aktivní členy monarchie nepatří...

Vévodkyně ze Sussexu se rozhodla potěšit malé pacienty a personál svou návštěvou Dětské nemocnice v Los Angeles. Svou účastí na měsíční kampani na pochodu Make March Matter uspořádala speciální pohádkovou hodinku nazvanou Literally Healing, při níž četla oblíbené dětské knihy (na zveřejněných snímcích bylo vidět, že došlo i na tu knížku, kterou sama napsala) a pomáhala při vzdělávacích aktivitách.

Všechny prý oslnila svým hereckým talentem, když při čtení měnila hlasy, což přítomné špunty podle očitých svědků náramně bavilo, smáli se a zpívali. Potud by to bylo ještě v pořádku. Jenže Meghan interakce s dětmi natolik rozparádila, že je neváhala objímat a dávala jim autogramy se stejným elánem jako v dobách, kdy byla známá z televizních obrazovek coby jedna z postav seriálu Kravaťáci.

Video
Video se připravuje ...

Meghan, vévodkyně ze Sussexu: Čím rozvedená herečka okouzlila prince Harryho Videohub

Oboje je přitom v královské rodině zakázáno - ne však z nějakého plezíru či rozmaru, ale proto, aby se zabránilo riziku padělání jejich autogramů. Šalamounsky toto pravidlo obešla minulý rok princezna z Walesu Catherine (42). „Nemůžu napsat své jméno, ale můžu kreslit,“ řekla jednomu dítku na zahajovacím dětském pikniku Chelsea Flower Show a dětem pak do památníčků tvořila květiny, stromy či jezírko s rostlinami, což děti kvitovaly snad s ještě větším nadšením než podpis samotný.

Kromě porušování pevně daných zvyklostí zaujala Meghan i něčím jiným - outfitem, co si pro návštěvu nemocnice oblékla. Zvolila totiž světlé šaty s květinovými motivy od své vlastní, nově spuštěné módní značky American Riviera Orchard. Ty zájemce přijdou na 2 776 liber, což dělá více než 82 tisíc českých korun. Podle odborníků na královskou rodinu šlo ale i o symboliku: jako kdyby se svou róbou snažila jemně, nenápadně žádat o smír.

„Květiny jsou synonymem čistoty, optimismu a přátelství, představují růst, dojemně symbolizují odpuštění,“ spekulovali odborníci pro britský deník The Sun. „Mohlo by jít o Meghaninu nabízenou olivovou ratolest švagrové Kate? Vypadá to, že chce hodit za hlavu minulé události a psát nový, svěží scénář,“ usuzují. Ale možná jen manželka následníka trůnu sáhla po tomto motivu, protože se jí líbil, protože je jaro... a protože chtěla udělat reklamu své značce.

Fotogalerie
66 fotografií