Ani zákeřná nemoc je (zatím) nespojí! Znesváření bratři se nesetkali, když Harry narychlo a v podstatě „na otočku“ přiletěl z USA do Británie poté, co rakovinu před několika týdny oznámil jeho otec král Karel III., nepotkali se ani virtuálně při benefiční vzpomínkové akci na počest jejich mámy princezny Diany… A že jsou jejich vztahy na bodu mrazu, dokazuje i skutečnost, že Harry o zákeřné nemoci Kate nebyl informován dopředu a soukromě, ale až jako celý svět zveřejněním Kateina videa, informuje web New York Post.

Nově přišly britské weby s tvrzením, že se Harry a Meghan smutnou rodinnou zprávu dozvěděli z televize. „Různé zdroje potvrdily, že neproběhly žádné rozhovory a předpokládá se, že Harry se o diagnóze Kate dozvěděl z televize, tedy spolu s veřejností,“ uvádí The Times. A to už je přece jen zarážející, když je Kate jeho švagrová, a navíc je kdysi pojil i velmi blízký přátelský vztah. Jak se říká, to všechno odnesl čas. A nebo v tom měla prsty spíš Meghan, která s Kate nemá nejlepší vztahy?

Podle zdroje, na který se web odkazuje, však Harry okamžitě Kate a Williama kontaktoval. Není jasné, jestli se jednalo o telefonát, nebo videohovor či jen zpráva vyjadřující účast a podporu. Pravděpodobnost, že by se Harry nyní do Británie vypravil, není vysoká vzhledem k tomu, že při předchozích příležitostech se bratři vůbec nepotkali.

Harry s Meghan však svou podporu Kate vyjádřili také veřejně, a sice prostřednictvím magazínu Harper’s Bazaar. „Kate a rodině přejeme zdraví a zotavení. Doufáme, že k tomu budou moci dojít v soukromí a klidu,“ nechala se slyšet dvojice.

Kate v pátek večer šokovala veřejnost, ve které týdny narůstala nejistota, obavy a spekulace, co se s princeznou děje. Ve videu zveřejněném Kensingtonským palácem oznámila, že po rozsáhlé operaci břicha jí byla diagnostikována rakovina, druh ani další podrobnosti však s prosbou o respektování soukromí neoznámila. Nyní bude podstupovat preventivní chemoterapii, aby se případné rakovinné bujení dále nerozšířilo.

Video
Video se připravuje ...

Princezna Catherine promluvila o své rakovině. Instagram