Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Učitel a bývalý voják mířil na roudnické studenty: Překvapivá reakce policie!

Autor: rv, ČTK - 
25. března 2024
18:39

Při vyučování nevhodně použil startovací pistoli dnes už bývalý pedagog Střední odborné školy a odborného učiliště Neklanova v Roudnici nad Labem na Litoměřicku. Studenti popsali, že na ně mířil, a dokonce stiskl spoušť! Policie v pondělí případ předala přestupkové komisi, o trestný čin se nejedná.

Incident z konce ledna studenty otřásl. „Nechal si je nastoupit do řady ke zdi, pak vyndal pistoli a mířil na ně. Říkal, že kdyby měl náboje, tak je postřílí,“ popsala tehdy Blesku studentka Marie (17) to, co se dozvěděla od spolužaček.

Hned další sen se studenti s traumatickým zážitkem svěřili třídní učitelce. Škola tehdy s učitelem okamžitě rozvázala pracovní poměr a zavedla bezpečnostní opatření. Někteří z pedagogů se ale kolegy zastávali.

„Byl to vtip. Je původem voják a má takový svérázný smysl pro humor. Chtěl výstřelem ze startovací pistole ukončit hodinu,“ řekl tehdy Blesku učitel odborných předmětů. S ohledem na prosincový masakr na pražské filozofické fakultě ale kantor s „poplašňákem“ přestřelil.

Případem se zabývali policisté, teď jej předali přestupkové komisi městského úřadu. Kantor podle nich trestný čin nespáchal. „Správní právo umožňuje udělit přestupci napomenutí, pokutu, zákaz činnosti, propadnutí věci či zveřejnění rozhodnutí o přestupku. Výjimku představuje napomenutí, které nelze uložit současně s pokutou," uvedla policejní mluvčí Pavla Kofrová.

Video  Policisté zadrželi muže, který vyhrožoval, že se vrátí do vinohradské nemocnice se zbraní. (3. únor 2024)  - Aktu.cz
Video se připravuje ...

jajas ( 26. března 2024 11:21 )

Že by příprava na válku? Nebo jen senilní učitel.... 🙁

stoura ( 26. března 2024 09:33 )

Není náhodou ten co je teď na hradě taky bývalý voják? 👎

krapotkin ( 26. března 2024 08:12 )

No co, chtěl studentíkům názorně ukázat, co se jim stane, když poslechnou výzvu hlu*páků a nechají se naverbovat na vojnu, aby bránili rozkradenou zemi. Už Komenský říkal, že škola hrou.

Lomikel ( 25. března 2024 23:11 )

jednou zelený mozek, vždycky zelený mozek.

Uživatel_5766095 ( 25. března 2024 19:08 )

O inteligenci tohoto bývalého vojáka netřeba diskutovat, pěkný všivák.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání