Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Prezidentský adrenalin Petra Pavla: Utajený seskok padákem!

Autor: amb - 
26. února 2024
05:00

Prezident Petr Pavel překvapil další adrenalinovou aktivitou. Milovník motorek, který loni v létě mimo jiné sjížděl divokou vodu, tentokrát skočil padákem. Prezidentský seskok v rámci galavečera leteckého sportu odvysílala Česká televize. Podle šéfredaktora Michala Dusíka se prezidentský seskok povedlo do poslední chvíle utajit, a lidé se tak o něm dozvěděli poprvé právě z obrazovek. Seskok padákem není pro Pavla ničím nezvyklým, během působení v armádě jich absolvoval řadu.

Letiště u Roudnice nad Labem, letadlo známé jako Andula. Tentokrát pilot nakládá VIP pasažéra – prezidenta Petra Pavla„Jdeme na to? Tak jdeme na to!“ říká Pavel. „Pane prezidente, můžeme vyrazit, všechno je přichystáno,“ otočil se na něj z místa vedle pilota ministr dopravy Martin Kupka (ODS). 

„Možná se mnou nebudou někteří souhlasit, ale pro mě ano," odpovídá na dotaz přísedícího, zda je pro něj letadlo nejbezpečnějším a nejrychlejším prostředkem. „Protože já jsem u výsadkářů v armádě začínal, dokonce svoje první seskoky jsem absolvoval ještě dřív, než mi bylo patnáct let,“ přiznal. 

„Musíme začít rychle,“ uvedl s tím, aby stihli slavnostní galavečer Letecký sportovec roku 2023. A pak šel do akce, vyskočil z letadla a nechal nad sebou rozvinout padák. O několik hodin později se už objevil v ústeckém divadle. Moderátor to glosoval tak, že po Georgi Bushovi jde o druhou hlavu státu, která se vrhla z letadla.

Šéf sportu na ČT Michal Dusík na sociálních sítích přiznal, že prezidentský seskok všichni až do galavečera tajili.

Eva Pavlová byla mezitím ve Vysokých Tatrách na lyžích a poslala videozdravici. „Omlouvám se, vítr mě odvál trochu jinam,“ řekla a pogratulovala těm, kteří vyhráli cenu. 

Prezident je známým příznivcem sportu. Běhá, jezdí na kajaku i na motorce nebo absolvuje výšlapy do hor. K pohybu má blízko i jako bývalý voják. 

Video  Prezident v divoké vodě. Petr Pavel na mistrovství světa v Roudnici  - ČSK/Kanoe.cz
Video se připravuje ...

Uživatel_5825645 ( 27. února 2024 08:41 )

Někdo je kobliha, někdo pětikoláč s 🪱.

karmazdarma ( 27. února 2024 08:37 )

roxin: Přesně tak, Hoff je takový Pepek Vyskoč na diskuzi. Jenom k smíchu. 😉

jajas ( 27. února 2024 08:06 )

České dráhy dostávají miliardové dotace a pak si za tzv."ziskovost" vyplácejí manažeři milionové odměny.....Nejen Babiš dostává dotace.. 👎

jajas ( 27. února 2024 08:04 )

První dáma makat nebude, má na to celý "tým".... 😃

roxin ( 27. února 2024 07:28 )

Nejvíc ho bavíš ty, když si přečtou tvoje hlody tak se musí smát od rána do večera, na tebe NIKDO NEMÁ v bavení internetu jsi NEPORAZITELNÝ!!! 😃 😃 😃

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa