Krkoška v letech 2009 až 2012 působil ve společnosti Interchemia Praha, odkud podle obžaloby úplatky putovaly k lékařům.

Žaloba se týká korupčního jednání lékařů a zástupců farmaceutických společností. Doktoři podle policistů přijímali úplatky za to, že budou přednostně předepisovat léky konkrétních farmaceutických společností. Celkem byly tímto způsobem předány úplatky za zhruba 12 milionů korun.

Formy úplatků byly různé, od peněz v hotovosti, zájezdů, věcných darů, pobytů na jachtách a podobně. Původně bylo v kauze stíháno 200 lidí, z toho 151 lékařů.

Na motivování lékařů se údajně podílel i Krkoška. Ten nechtěl žalobu komentovat. „Je to věc, která je 12 let stará. A může se stát každému člověku, který je někde zaměstnaný,“ uvedl hejtman.

Hejtman v písemném vyjádření médiím sdělil, že soudní líčení nemá nic společného s jeho aktuálním působením v politice. „Na doporučení svého právního zástupce se do čtvrtka k této věci nebudu vyjadřovat. Nechci svými komentáři narušovat průběh soudního procesu ani ovlivňovat mínění veřejnosti. Soudu se osobně zúčastním, věřím ve spravedlivý proces," uvedl.