Ženu usedavě plakala, když ji ve středu vedla eskorta k vezebnímu soudu. „Nechtěla jsem to udělat,“ opakovala podle denik.cz neustále. Prý s nožem v ruce bránila svého přítele (23). Toho nakonec policisté po výslechu pustil s tím, že s vražedným útokem nemá nic společného.

Pláč ženy ale směřoval především k představě, že skončí ve vazbě, kam ji soud skutečně poslal. „Rozhodl jsem tak s ohledem na její osobu, nestálost příjmu, nestálost obydlí, kdy jí tvrzená adresa, kde by se zdržovala, byla u matky, tedy v místě, kde došlo ke spáchání skutku. Po činu z místa utekla, skrývala se v nějaké chatce, a ač uváděla, že má zájem se následně oznámit na policii, toto neučinila,“ odůvodnil soudce Petr Sperk.

Dodal, že obviněná se v rámci vazebního skutku k činu doznala.

Marná záchrana

Zraněného se snažili záchranáři, kteří dorazii neprodleně na místo, oživit. „Muž po napadení utrpěl velmi závažná zranění. Více než 20 minut u něj byla prováděna kardiopulmonální resuscitace našimi záchranáři,“ popsala mluvčí záchranářů Mária Svobodová. Přes veškerou snahu se oběť zachránit nepodařilo. 

„Činu se měla po předchozí slovní rozepři dopustit žena (21) se svým partnerem (23). Poškozeným byl přítel její babičky. Po napadení pak žena i její partner z místa utekli. Okamžitě jsme tedy zahájili pátrací akci, která vedla k úspěšnému zadržení dvojice v blízkosti místa činu," uvedl mluvčí policie Ondřej Hodan.

Opilí a zfetovaní

Po zadržení byla u obou osob provedena dechová zkouška a orientační drogový test. V obou případech pozitivní. Podle sousedů oběti právě závislost a potřeba peněz by mohla být motivem hrůzného činu...

Ženu policisté ještě v pondělí odpoledne obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy, ve středu ji klatovský soud poslal do vazby.

VIDEO: Policie vyšetřuje dvě úmrtí na sídlišti v Petržalce.

Video
Video se připravuje ...

Policie vyšetřuje dvě úmrtí na sídlišti v Petržalce. TV JOJ

Fotogalerie
3 fotografie