Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Seniorku z Jablonce uškrtil její synovec?! Kleštěmi jí pak měl vyrvat zuby!

Ilustrační foto.
Ilustrační foto.  (Autor: Blesk: Václav Burian)
Autor: ČTK - 
12. března 2024
11:13

V Liberci v úterý začal soud s dvaapadesátiletým mužem, který podle obžaloby loni v září v Jablonci uškrtil svoji pětasedmdesátiletou tetu a poté jí kleštěmi vytrhl několik pozlacených předních zubů. Recidivista Tomáš P. se při výslechu na policii k činu přiznal s tím, že jednal v afektu. Na žádost obžalovaného se soud koná v jeho nepřítomnosti. Podle obžaloby čin plánoval, hrozí mu 15 až 20 let vězení nebo výjimečný trest. Líčení je nařízeno na dva dny, ve středu by mohl zaznít rozsudek.

Podle obžaloby muž zabil svoji tetu loni 5. září odpoledne v jejím bytě v Jablonci nad Nisou. „Bezprostřední příčinou smrti bylo škrcení rdoušením,“ uvedla státní zástupkyně Iva Plšková.

Muž při výslechu na policii uvedl, že se s tetou hádali a nejprve do ní strčil, když od ní dostal facku. Žena podle něj poté spadla a začala mu vyhrožovat, že ho nechá zavřít. To, že ji poté začal škrtit, je podle něj důsledkem jeho povahy. „Ten vztek jsem nedokázal potlačit,“ uvedl při výslechu. Proč mrtvé ženě vytrhl čtyři či pět zubů, ale nevysvětlil. „Nevím, proč jsem jí kleštěmi ty zuby vytáhl,“ řekl Tomáš P.

Mrtvou seniorku ukryl do úložného prostoru postele a z bytu odnesl šperky, její doklady a oblečení, aby to vypadalo tak, že někam odešla. Její oblečení vyhodil na různých místech Jablonce a šperky za více než 7300 korun prodal jeho známý v jednom jabloneckém zlatnictví. Peníze si podle obžalovaného nechal jeho známý na nákup drog.

Soudce v úterý také četl, za co byl v minulosti muž odsouzen. Záznamů v trestním rejstříku má přes deset. Odsouzený byl za znásilnění, ublížení na zdraví, majetkovou trestnou činnost či přechovávání drog ve vězení. Podle dřívějších znaleckých posudků má Tomáš P. nadprůměrný intelekt, egocentricky orientovanou a psychopaticky strukturovanou osobnost. Má sklon k agresivitě a idealizaci vlastní osoby, je narcistický. V minulosti mu byla i nařízena odborná léčba kvůli patologické sexuální agresivitě.

Video  Insta Crime Podcast: Peter brutálně zkopal a znásilnil Dagmar. Zbitá žena umírala dlouhé hodiny  - pdc, icp, Červený, Železný
Video se připravuje ...

MADONNA ( 12. března 2024 23:35 )

Ne, trest smrti by byl adekvátní.

clarabella ( 12. března 2024 23:03 )

Doživotí by bylo jediné adekvátní.

clarabella ( 12. března 2024 23:02 )

Paní bylo 75let!

Vendy O ( 12. března 2024 14:36 )

Kdo ještě dnes nosí pozlacené zubní náhrady? Napadá mě pouze jedno etnikum.

verka1 ( 12. března 2024 11:39 )

Recidivista, doživotí!! Smrt za smrt!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání