Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Šéfka českého Googlu končí: Taťána le Moigne odchází po 18 letech z funkce

Aktualizováno -
1. března 2024
19:26
Autor: ČTK - 
29. února 2024
18:34

Ředitelka české pobočky americké internetové a technologické firmy Google Taťána le Moigne po 18 letech odchází z funkce. Potvrdila to serveru HN.cz. Práci podle serveru ukončila dohodou. Le Moigne (56) uvedla, že zatím neuvažuje o jiném místě. V čele Googlu v Česku byla od vzniku pobočky v roce 2006 a vedla i pobočky na Slovensku, v Rumunsku a Maďarsku. Dočasně ji nahradí viceprezident pro střední a východní Evropu Patrick Warnking.

„Jsem šťastná za těch 18 let. Byla to fantastická profesní zkušenost. Google je skvělá firma, které vždycky budu držet palce,“ řekla Taťána le Moigne HN.cz.

Další plány ohledně práce v současnosti nemá. „Teď si vezmu oddechový čas a nechám to celé v sobě doběhnout. Hodně se těším na prázdný kalendář. Věřím, že další věci zase přijdou ve správný čas,“ uvedla.

Českou pobočku po odchodu povede do jmenování nového vedení viceprezident pro střední a východní Evropu Patrick Warnking, uvedla mluvčí Alžběta Houzarová.

Le Moigne vystudovala softwarové inženýrství na Vysoké škole ekonomické v Praze. Před založením české pobočky Googlu, u kterého stála, pracovala například v manažerských pozicích pro další nadnárodní softwarové a technologické firmy - Microsoft a Hewlett-Packard.

Firma Google je známá hlavně díky stejnojmennému internetovému vyhledávači. Provozuje také například portál pro sdílení videí YouTube nebo operační systém pro mobilní telefony a další zařízení Android. Mateřskou společností Googlu je americká firma Alphabet.

Čistý zisk společnosti Alphabet ve čtvrtém čtvrtletí loňského roku meziročně stoupl o polovinu na 20,7 miliardy dolarů (asi 473 miliard korun). Ke konci roku měla skoro 183 000 zaměstnanců.

Video  Policista o zločincích na internetu: Pozor na podvodné SMS, maily i telefonáty. Kyberútoky sílí!  - Pavlína Horáková
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi