Herec Alain Delon má pořádný průšvih. Policie našla u známého francouzského umělce desítky nelegálně držených zbraní. 

Soukromá střelnice

Herec, kterému táhne na devadesát let, měl doma podle policistů 72 střelných zbraní, více než 3000 kusů munice a také soukromou střelnici, která se nachází na jeho pozemku. Jenže má to ještě jeden podstatný háček - Delon nevlastní zbrojní průkaz.

Bylo zahájeno jeho vyšetřování

O všem měla agenturu AFP v úterý informovat prokoratura, která rovněž potvrdila zahájení vyšetřování Delona pro podezření z ilegálního držení zbraní.

„Delon nemá žádné povolení držet střelné zbraně,“ zdůraznil ve svém tiskovém prohlášení státní zástupce Jean-Cédric Gaux. „Domovní prohlídka rovněž na pozemku objevila střelnici,“ potvrdil také Gaux.

Přišel na to úředník

Popud k domovní prohlídce, která u známého herce doma proběhla údajně už minulý týden, podal opatrovnický soudce už 8. února. Údajně si toho, že by mohl herec vlastnit nelegální pistole, všiml úředník pověřený jeho právní ochranou, když byl u něj na návštěvě. Delon bydlí na rozlehlém panství v Douchy, které je vzdálené přibližně 100 kilometrů jižně od hlavní francouzské metropole.

Obavy měla i hercova dcera

Výrazné obavy o bezpečí svého otce měla prý vyjádřit Delonova dcera Anouchka Delonová (33), jak uvedl francouzský deník Le Parisien, a proto sama navrhla domovní prohlídku. Údajně měla strach, že by si známý umělec mohl svým tajným arsenálem ublížit. Delon, kterého proslavily zejména snímky ze 60. let, má být údajně ve špatném zdravotním stavu, a proto se na veřejnosti ani ve filmech už moc často neobjevuje. Od hraní začal upouštět už v devadesátých letech, kdy se v kinech objevoval jen velice zřídka.V současnosti se o Delonovi psalo především v souvislosti s jeho partnerkou Hiromi Rollinovou, která má být zároveň jeho ošetřovatelkou. Na její špatné jednání ovšem poukazují umělcovy děti, které s macechou nevychází zrovna nejlépe.

Video
Video se připravuje ...

Alain Delon Videohub

Fotogalerie
63 fotografií