Se slavným Černým tulipánem to jde z kopce od roku 2019, kdy prodělal mrtvici s krvácením do mozku. Z toho se sice vykřesal, jenže od té doby je sláb a nemá chuť do života. Aby toho nebylo málo, v roce 2022 mu byl diagnostikován zhoubný lymfom na plicích, tedy stejný typ rakoviny, jaký se stal osudným i českému slavíkovi Karlu Gottovi (†80).

„V jeho věku už léčba se spoustou vedlejších účinků nedává smysl,“ nechal se slyšet nejstarší syn Anthony (59). „Jen by mu zkracovala život a poškozovala ledviny,“ vysvětlil potomek, proč je otec jen na udržovací, paliativné léčbě. I tak prý polyká 17 prášků denně!

Jenže evidentně trpí jako zvíře. Už vloni vyslal slavný Francouz do světa zprávu, že by rád podstoupil eutanazii ve Švýcarsku. A nyní v rámci soudního šetření vyšlo najevo, že trpí permanentní bolestí celého těla, je celkově fyzicky i psychicky zesláblý. „Život skončil. Chci zemřít,“ oznámil vyšetřovatelům.

Podle posudku už nedokáže ani mluvit a přichází o rozlišovací schopnosti, takže mu soud přidělil asistenta, o něhož sám rozumně požádal. Má mu být k ruce ohledně výběru lékařské péče, případně dohlédnout, aby nepřevedl nebo neprodal své cennosti či nemovitosti.

Měl i čtvrté dítě?

Delon měl možná i čtvrtého potomka, fotografa Christiana A. Boulogneho (†60). Otcovství dítěte německé zpěvačky Christy Päffgenové (†49) alias Nico ale nikdy nepřiznal, syn navíc loni zemřel.

Video
Video se připravuje ...

Alain Delon Videohub

Fotogalerie
36 fotografií