V neděli se na Hulu objevil nový dokument s názvem Prince Harry's Mission: Life, Family and Invictus Games (Mise prince Harryho: Život, rodina a Invictus Games). Harry má ale na pět let smlouvu s konkurenčním Netflixem, za kterou měl vyinkasovat až 80 milionů liber, tedy asi 2,4 miliardy korun. Proč Netflix dovolil, aby dokument shrábla konkurence? 

Mnozí začali ihned spekulovat, zda z Harryho strany nejde o porušení smlouvy. Podle expertů je ale vysoce nepravděpodobné, že by celá věc nebyla dopředu jasně domluvená.„Neexistuje, že by Netflix o tom dokumentu dopředu nevěděl. Takováhle smlouva, kde je ve hře tolik peněz, má velmi specifické regule o tom, co by Harry musel udělat, aby mohl mít pořad u jiné společnosti,“ popsala PR expertka Jane Owenová pro Mirror

I tak se ale dá ze změny platformy mnohé vyčíst... „Ukazuje to na možné ochlazení vztahů mezi Harrym a Netflixem. Je možné, že Netflix měl na dokument přednostní právo a pustil ho. Možná postupně rozvolňují vazby. Nebo by mohlo jít o mocenský tah ze strany Netflixu, pokud mají s Harrym rozjednaného něco většího,“ soudí Owenová. 

Podle znalkyně jde v každém případě o významný ukazatel. „Bude to buď jeden extrém, nebo druhý – buď už Netflix o Harryho nemá zájem, nebo s ním pracuje na něčem jiném, co teď má jejich absolutní pozornost a nechtějí ji rozmělňovat ještě na jinou show,“ myslí si Owenová. 

Video
Video se připravuje ...

Dopis zní jasně, jak to se Středulou dopadne? A zdroje mluví o návratu Harryho do paláce Bára Horáková, Lukáš Červený, reuters

Fotogalerie
136 fotografií