„Během nedávného královského nemocničního zákroku při nezhoubném zvětšení prostaty byl zaznamenán zvláštní problém. Následné diagnostické testy identifikovaly formu rakoviny. Jeho Veličenstvo dnes zahájilo plán pravidelných ošetření, během kterých mu lékaři doporučili, aby odložil povinnosti spojené s veřejností. Během tohoto období bude Jeho Veličenstvo pokračovat ve státních záležitostech a úředních papírech jako obvykle.

Král je vděčný svému lékařskému týmu za jejich rychlý zásah, který byl umožněn díky jeho nedávnému nemocničnímu zákroku. Zůstává zcela pozitivní ohledně své léčby a těší se, že se co nejdříve vrátí do plné veřejné služby. Jeho Veličenstvo se rozhodlo podělit se o svou diagnózu, aby předešlo spekulacím a v naději, že to pomůže veřejnosti pochopit všechny lidi na celém světě, kteří jsou postiženi rakovinou,“ informoval poměrně překvapivě palác o nemoci krále Karla a rovnou prohlášením mírnil i některé obavy…

Strach z toho, že králova nemoc je závažnější, než se zdá, ale vyvolal jiný jeho krok. Král totiž začal plánovat nástupnictví trůnu mnohem dříve, než bývá obvyklé. A to právě vyvolalo strach z toho, že králův stav může být horší, než se zdá.

Podle experta na královskou rodinu Toma Quinna se totiž tajné plány na nástupnictví trůnu obvykle spřádají až v mnohem pokročilejším věku panovníka. „To, že s tím začali už teď, možná naznačuje, že Charlesova rakovina je nebezpečnější, než jsme se domnívali,“ uvedl Quinn pro britský deník Metro.

Quinn zároveň upozorňuje na fakt, že plánování nástupnictví je opravdu přísně tajné, palác se totiž obává reakcí prince Harryho. Ten svou rodinu už nepříjemně překvapil ve chvíli, kdy vydal svou autobiografii Spare, kde se o své urozené rodině nevyjadřoval příliš hezky. A na další bulvární skandál nemá nikdo v královské rodině  v takové chvíli náladu, důležité je totiž královo zdraví.

Podle současného plánu nástupnictví na trůn je princ Harry až pátý, po svém bratrovi princi Williamovi a jeho dětech Georgeovi, Charlotte a Louisovi.

Video
Video se připravuje ...

Blesk Podcast: Listování »ubrečenými« memoáry prince Harryho pdc, blp, Červený Chebotareva

Fotogalerie
58 fotografií