Přestože princ Harry prchnul z Velké Británie za velkou louži, jelikož mu vadil mediální humbuk kolem jeho osoby i královské rodiny jako takové, ani v Americe není ušetřen světel reflektorů. A často jim jde napřed, například natáčením rozhovorů a dokumentů. Ačkoliv koncem srpna by si jistě radši nepřipomínal tragickou smrt své milované maminky, princezny Diany, při autonehodě, milerádi mu to připomenou jeho noví krajané. Právě oni totiž den po výročí Dianina skonu zveřejnili nahrávky s šokujícím obsahem, které jsou jakousi reklamou pro nově připravovaný dokument.

Jde o zvukovou stopu, kterou Diana v 90. letech nahrála pro svého životopisce Andrewa Mortona (70). Ten poté podle jejích slov sepsal a vydal bestseller nazvaný Diana: Her True Story, což česky znamená Diana: Její skutečný příběh. V záznamech zazní slova, která citlivého Harryho jistě zasáhnou až do srdce. Diana v nich totiž tvrdí, že princ Charles, dnes král Karel III. (74), neměl z narození Harryho moc velkou radost. Na křtu druhorozeného syna v roce 1984 prý podle Diany řekl její nevlastní matce Raine Spencerové (†87): „Jsme tak zklamaní, chtěli jsme dívku...“

Video
Video se připravuje ...

Královská výchova Videohub

Hraběnka Spencerová mu údajně za tato rouhačská slova vzteky málem „utrhla hlavu“ a vyčinila mu, že by si měl „uvědomit, jaké má štěstí, že vůbec má dítě, které je zdravé“. A podobná reakce se jistě vzedme i ve všech ostatních.

Nemluvě o tom, jak může být zveřejnění tohoto klipu škodlivé pro samotného prince Harryho, který se o tom, že byl vlastně nechtěný, dozvídá v naprosto nevhodném (anebo přesně propočítaném?) načasování. Nejenom krátce po výročí Dianiny smrti, ale také jen týden před prvním výročím smrti jeho milované babičky, královny Alžběty II. (†96).

Fotogalerie
50 fotografií