Jen těžko pochopitelnou situaci z 16. ledna zachytily bezpečnostní kamery z metra na hlavním nádraží krátce po osmé večer. Na záznamech je vidět mladého muže, který stojí na nástupišti a do kolejiště hází neznámou věc. Záhy skočí do kolejiště a přechází na druhou stranu, na protější nástupiště! Už tím hazardoval se svým životem. Nad tím, co se stalo pak, ale zůstává rozum stát. 

Video
Video se připravuje ...

Incident na hlavním nádraží v Praze (16. ledna 2024) Policie ČR

Zatímco si to přes koleje štrádoval k proštějšímu nástupišti, spatřil ho zatím neznámý muž, který tam čekal na metro. Na muže v kolejišti začal divoce gestikulovat a ukazoval prstem k nástupišti, odkud přišel. Když se chtěl mladík z kolejiště vyšplhat na perón, muž mu v tom začal bránit! Strkal ho rukama zpět a dokonce mu do kolejiště začal házet jeho osobní věci. 

„Ve chvíli, kdy se napadený konečně dostal zpět na nástupiště, neznámý útočník ho velmi hrubým způsobem srazil opět dolů, kde zůstal chvíli nehybně ležet. Naštěstí se po chvíli probral a stihl vylézt zpět dřív, než přijela další souprava. Do té pak napadený nastoupil a odjel neznámo kam,“ popsal policejní mluvčí Richard Hrdina.

Vše naštěstí dobře dopadlo. Incient na tísňovou linku pak nahlásil jeden ze svědků. Policistům se zatím nepodařilo vypátrat žádného z aktérů, prosí proto veřejnost o pomoc. „Pokud kohokoliv z této dvojice poznáváte nebo máte informace, které by vedly k jejich nalezení, kontaktujte prosím linku 158,“ dodal Hrdina. Neznámému útočníkovi hrozí v případě dopadení a odsouzení za trestné činy výtržnictví a ublížení na zdraví ve stádiu pokusu až tříletý pobyt za mřížemi. 

Fotogalerie
8 fotografií