K prapodivnému chování došlo koncem ledna ve Vrchlického sadech před hlavním železničním nádražím. „Kolem osmé hodiny ranní, na chodníku vedoucím od ulice Bolzanova směrem k vlakovému nádraží, nejprve s hořícími novinami v ruce ohrožoval česky hovořící cizinec mladou ženu a poté začal napadat náhodné kolemjdoucí,“ uvádí policejní mluvčí Richard Hrdina.

Video
Video se připravuje ...

Policisté zadrželi muže, který ohrožoval kolemjdoucí ve Vrchlického sadech před hlavním nádražím. Na jednu ženu dokonce útočil s hořícími novinami. (30. leden 2024) Policie České republiky

Noviny mu po čase shořely. Proto zvolil jinou taktiku. „Bezdůvodně útočil pěstmi na všechny kolem a jednu z procházejících žen se pokusil za vlasy strhnout k zemi a následně jí ukrást kabelku z ramene,“ pokračuje mluvčí. Žena se naštěstí za pomoci ostatních kolemjdoucích ubránila. Agresora odehnali. Jeho počínání pak bylo nahlášeno policistům.

Hledají se svědkové

Ti nemeškali a dali se do pátrání, které detektivům netrvalo dlouho. Muž je „v současné chvíli umístěný v psychiatrické léčebně a kriminalisté pátrají po dalších poškozených a svědcích, kteří by pomohli objasnit celou událost. Především potřebují vyslechnout mladou ženu, kterou ohrožoval hořícími novinami, dále mladého muže, který od agresora dostal ránu pěstí do obličeje,“ uvádí mluvčí.

Všichni, kdo byli svědky těchto incidentů se mohou policistům ozvat prostřednictvím linky tísňového volání 158. „Obviněný třiačtyřicetiletý muž je podezřelý ze spáchání trestného činu loupež a výtržnictví a v případě odsouzení může strávit až deset let za mřížemi,“ uzavírá Hrdina.

Fotogalerie
5 fotografií