„Termín byl zvolen s ohledem na požadavky PVK. Výluku organizujeme na základě požadavků vodáren, s ohledem na rozsah dopravních opatření je vhodnější začátek v době zahájení nočního provozu,“ uvedla mluvčí DPP Aneta Řehková.

Rozdělené tramvaje

Výluka se dotkne provozu denních tramvají číslo 5, 9, 15 a 26 a nočních 95 a 98. Tramvaj číslo 5 bude rozdělena na dvě části, kdy pojede ze Slivence do Jindřišské a odtud do smyčky na Florenci. V druhé části pojede od Viktorie Žižkov přes Olšanskou do Vozovny Žižkov. Linka číslo 9 pojede ze Sídliště Řepy do Jindřišské a dále buď jako linka číslo 15 na Kotlářku, nebo jako číslo 26 na Dědinu. Tramvaj číslo 13 pojede od Muzea přes Olšanské hřbitovy a dále jako linka 15 směrem k Viktorii Žižkov.

Spoje pojedou jinudy

Na dvě části budou rozděleny rovněž linky číslo 15 a 26. Číslo 15 pojede z Kotlářky do Dlážděné, kde se změní na linku číslo 9, a v druhé části pojede ze zastávky Viktoria Žižkov přes Olšanské hřbitovy a dále jako linka číslo 13 k Muzeu. Tramvaj číslo 26 se ve směru z Dědiny v Dlážděné promění v číslo 9 a ve směru z Nádraží Hostivař pojede od nákladového nádraží Žižkov na Spojovací.

V denním provozu pojede náhradní linka X5 v trase od Viktorie Žižkov k hlavnímu nádraží do zastávky v Opletalově ulici, odkud se vrátí na Žižkov. Noční X95 pojede z Palmovky do Lazarské a X98 z Flory do Lazarské.

Kvůli rekonstrukci kanalizace je od pondělí 22. ledna do čtvrtka 22. února přerušen provozu tramvají v úseku od I. P. Pavlova k Muzeu. Po objízdných trasách jezdí linky číslo 11 a 13. Náhradní doprava v tomto případě zavedena není.

Fotogalerie
5 fotografií