Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Hlasujte v anketách. Pavlův projev, nový Hlavák i kvalita pohádek

Nová pohádka Klíč svatého Petra
Nová pohádka Klíč svatého Petra  (Autor: Česká televize / Jaroslav Fikota)
Autor: zf - 
4. ledna 2024
12:01

Jste pro přijetí eura, jak se vám líbila štědrovečerní pohádka, vydrží další manželství Agáty Hanychové? Hlasujte v anketách, které řešily dění poslední doby.

Co si myslíte o otázkách, jež hýbou Českem? Hlasujte také, abyste zjistili, jestli si myslíte to, co většina. Kterých pět anket v poslední době zaujalo?

Jste pro přijetí eura?

Prezident Petr Pavel překvapil ve svém novoročním projevu silným apelem na přijetí eura. Vyzval, aby ČR po letech začala dělat konkrétní kroky, které zemi dovedou k naplnění závazku přijetí eura s tím, že společná evropská měna je logickou budoucností.

Prezident Petr Pavel při novoročním projevu (1. 1. 2024) Prezident Petr Pavel při novoročním projevu (1. 1. 2024) | ČTK / KPR/Zuzana Bönisch

Názory odborníků, politické scény i laiků se ale liší. „Přijetí eura je primárně otázkou politickou, ekonomické argumenty jsou tak vlastně druhořadé,“ upozornil například analytik Trinity Bank Lukáš Kovanda. Určité zájmové skupiny samozřejmě z přijetí eura ekonomicky těžit budou, politiky by však měl zajímat především jeho plošný, celospolečenský a ekonomický dopad, podotkl. Jak byste hlasovali vy?

Anketa

Jste pro přijetí eura?

ANO
NE

Líbí se vám vítězný návrh nové podoby hlavního nádraží?

V pondělí 27. listopadu v pražském Centru architektury a městského plánování (CAMP) představili zástupci Prahy a Správy železnic (SŽ) návrh nové podoby pražského hlavního nádraží.

Takhle bude vypadat hlavní nádraží a jeho okolí. Podle  náměstka Petra Hlaváčka bude mít Praha důstojnou bránu do města. Takhle bude vypadat hlavní nádraží a jeho okolí. Podle náměstka Petra Hlaváčka bude mít Praha důstojnou bránu do města. | Facebook Petr Hlaváček/Henning Larsen Architects

Vítězem soutěže, jejímž předmětem bylo navrhnout novou odbavovací halu, přivézt před ni tramvaj a oživit Vrchlického sady, se stal návrh dánského studia Henning Larsen Architects s názvem Šťastný Hlavák.

Zatímco někteří vítězný návrh považují za odvážný a inovativní, jiní jej kritizují jako nepraktický a nezapadající do českých podmínek.

Anketa

Líbí se vám vítězný návrh nové podoby hlavního nádraží?

Líbí
Nelíbí

Líbila se vám pohádka Klíč svatého Petra?

Štědrovečerní pohádka je tradičně nejsledovanějším pořadem Vánoc a rozděluje veřejnost. Zavděčit se divákům odkojeným Popelkou či S čerty nejsou žerty není jednoduché.

Nová pohádka Klíč svatého Petra Nová pohádka Klíč svatého Petra | Česká televize / Jaroslav Fikota

Jak dopadla ta letošní? Klíč svatého Petra sledovalo 2,32 milionu diváků starších 15 let, tedy 60 procent všech lidí, kteří měli po 19:00 zapnutou televizi. A jak se líbila?

Anketa

Líbila se vám pohádka Klíč svatého Petra?

Ano, líbila
Průměr
Nic moc

Vydrží manželství Agáty Hanychové?

Po bouřlivém rozchodu Agáty Hanychové s Jaromírem Soukupem došlo k rychlému sňatku Agáty s Miroslavem Dopitou.

Svatba Agáty Hanychové a Mirka Dopity Svatba Agáty Hanychové a Mirka Dopity | instagram

Celá záležitost je o to pikantnější, že otec jejího syna Kryšpína se pouze pár dní předtím rozvedl se svou manželkou Terezou. Vydrží jejich vztah?

Anketa

Vydrží manželství Agáty a Mirka?

Ano
Ne

Kdo z královské rodiny je vám nejsympatičtější?

Britská královská rodina prochází turbulentním obdobím a léta trvající spor mezi princem Harrym, jeho manželkou Meghan a zbytkem Firmy (jak je rodina svými dvořany někdy označována) dále graduje.

Jde o moc, jde o slávu, jde o peníze. Jak jsou na tom jednotliví členové s popularitou?

Anketa

Kdo z královské rodiny je vám nejsympatičtější?

Král Karel III.
Camilla
William
Kate
Harry
Meghan

Stáhněte si zdarma výsledky spotřebitelských testů. Jaké jsou nejkvalitnější klobásy, bramborový salát či lasagne v českých obchodech?

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi