Zda Dbalý stížnost podá, není zatím jasné. Dbalého advokátka Katarína Kožiaková Oboňová čeká na písemné vyhotovení verdiktu. „Veřejného zasedání se účastnil pouze klient, takže budu muset vyčkat. Mám ale za to, že klient splňoval při podání návrhu všechny zákonné podmínky pro podmíněné propuštění,“ uvedla. Případnou stížností se bude zabývat pražský městský soud.

Dbalý skončil před soudem ve všech třech větvích kauzy. Podle rozsudků si přišel na úplatek přes 27 milionů korun za zmanipulované tendry, při kterých vznikla nemocnici škoda přes 150 milionů korun. Klíčovým důkazem byl i jeho deník, do kterého si přijímaní peněz zapisoval. Policie bývalému řediteli zajistila i majetek za zhruba 50 milionů korun. A to včetně kufru, v němž měl hotovost, zlato a známky za 34,5 milionu korun.

Na svobodu chce i kolega

Žádost o předčasné propuštění z vězení podal také další aktér korupční kauzy v Nemocnici Na Homolce, lékař Michal Toběrný. Odpykává si šestiletý trest. Obvodní soud pro Prahu 4 o jeho žádosti rozhodne na začátku března. Už dříve byl byl podle serveru podmíněně propuštěn další aktér kauzy - bývalý ředitel odboru ministerstva zdravotnictví Pavel Kocourek.

Fotogalerie
10 fotografií