Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Ze skladu na zámku v Lánech zmizelo 300 lahví kořalky. Policie viníka nenašla

Autor: ČTK - 
13. února 2024
14:15

Policie odložila případ zmizení láhví s domácí pálenkou ze skladu na prezidentském zámku v Lánech a dalších nesrovnalostí v hospodaření Pražského hradu. Trestní oznámení podala Kancelář prezidenta republiky v době, kdy byl hlavou státu Miloš Zeman a kancelář vedl Vratislav Mynář. Informoval o tom dnes server Seznam Zprávy. Současná prezidentská kancelář podle něj podala proti odložení kauzy stížnost.

Audit, na jehož základě se kancelář obrátila na policii, zjistil, že ze skladu v Lánech například zmizelo zhruba 300 lahví stáčeného domácího alkoholu. Další nesrovnalosti nalezl u stavebních úprav nemovitosti Vikárka, výběru peněz v areálu Pražského hradu či hospodaření se dřevem, napsal server. Trestní oznámení pak podle něj směřovalo na Mynářovy podřízené. Jednotlivá pochybení přičítal tehdejší kancléř podle Seznam Zprávy zejména bývalému řediteli Správy Pražského hradu Ivo Velíškovi a také bývalé správkyni lánského zámku Michaele Javůrkové.

Server uvedl, že Kancelář prezidenta republiky, jejíž personální složení se po nástupu Petra Pavla obměnilo, podala proti rozhodnutí stížnost. „Důvodem je to, že jsme chtěli využít všech opravných možností, proto jsme stížnost podali,“ sdělil serveru mluvčí Hradu Vít Kolář.

Video  Mynář o kauze Lány  - Blesk TV
Video se připravuje ...

ctenar09 ( 26. února 2024 08:45 )

Tož se vypařilo, viz andělská daň - tady byla mimořádně velká 😃

František Kuna ( 21. února 2024 07:35 )

Kdyby se policie optala lidí v Lánech, možná by se leccos zajímavého dozvěděla. Třeba od zahradníka.

ad-ga ( 15. února 2024 08:33 )

Aspoň se jim to nezkazilo 😁 , vyrobí se další a chlastat se bude zase. 😁

Uživatel_5650492 ( 14. února 2024 10:56 )

Roxino, kdyby jsi ty články četla, tak by jsi věděla, že se to ztratilo za Zemanovo prezidentování.... pak by jsi tady nepsala ty hlouposti....
Marie M.

roxin ( 14. února 2024 09:03 )

Jasně že je to vychlastané a rok je dost dlouhá doba, dali se dost dlouhou odmlku a Zeman se svým manšaftem to být nemohl, ten už rok na hradě není a soudruh espávek i s kámoši se pomněli, NÓ!!! 😃

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa