Podle informací několika britských médií nasedl princ Harry na dřívější let do Kalifornie, než měl původně v plánu. Za svojí manželkou Meghan Markleovou (42) a dětmi Archiem (4) a Lilibet (2) se chtěl podle všeho vrátit co možná nejdříve – a zbytečně v Anglii nezůstávat. 

Dřívější letadlo

Vévoda ze Sussexu byl v USA spatřen, jak opouští letadlo společnosti Delta, které na mezinárodním letišti v Los Angeles (LAX) přistálo ve středu v 18:16 hodin místního času. Jak zjistily weby Mirror nebo Daily Mail, původně měl přitom sedět v letadle aerolinky British Airways. To ale nabralo zhruba dvouhodinové zpoždění a Harry už zkrátka nechtěl v Anglii zůstávat ani o chvíli déle, než bylo nevyhnutelně nutné. 

Celá jeho impulzivní výprava za nemocným otcem podle zdrojů britských médií neskončila zdaleka tak, jak si princ původně maloval. S králem se osobně viděl jen asi půl hodiny a nikdo další z rodiny se s ním nesetkal. Princ nedostal ani nabídku, aby s příbuznými strávil nějaký čas v některém ze sídel královské rodiny, a tak zůstal trčet sám na hotelu. K dispozici měl sice veškerý luxus, mohl se ale akorát tak kousat nudou a čekat na svůj let. 

Expert: „Harry bude zklamaný!“

Právě to měl být nakonec důvod, proč nechtěl v Anglii strávit už ani minutu a raději zvolil dřívější letadlo. „Pokud Harry očekával, že s králem stráví nějaký čas v Sandringhamu, společně zavzpomínají a možná trochu napraví svůj vztah, bude zklamaný,“ uvedl královský komentátor Robert Jobson pro Daily Mail.

Karel III. byl Harryho příletem údajně dojat. Možná, že byl. Bylo mi ale řečeno, že je skutečnost o něco komplikovanější – Harry otce poměrně znepokojil, když přiletěl bez vyzvání a tak narychlo. Jednoduše řečeno, krále vůbec nepotěšilo, když mu to naservíroval jako hotovou věc, i když to myslel dobře. Král teď prostě potřebuje klid a pohodu. Původně plánoval, že s královnou odletí na venkov do Norfolku mnohem dříve. Kvůli Harrymu ale Jejich Veličenstva zůstala trčet v Clarence House a čekala, než se objeví,“ zdůrazňuje Jobson. Harry to zkrátka úplně nepromyslel. Je dost možné, že otcovo nepohodlí sám vycítil a raději vyklidil pole... 

Video
Video se připravuje ...

Babiš neuspěl kvůli evidenci StB! Rychlý úprk Harryho z Británie. A HHC jako zakázaná látka. Bára Horáková, Lukáš Červený, reuters

Fotogalerie
52 fotografií