Pro Pavlínu, co je se svým partnerem doslova a do písmene 24/7, byla Výměna manželek příjemným odpočinkem. Jsou spolu totiž nejenom v jedné domácnosti, ale i v zaměstnání. „Každý den si lezeme na nervy,“ smál se Petr (40). „Ale my se tomu už zasmějeme, je to spíš takové škádlení než hádání,“ upřesnila Pavlína, když pak s odstupem času hodnotila svou účast v reality show.

Rovněž uvedla, co se u nich doma změnilo - malý Matyáš (10), jejich syn trpící ADHD, který byl notně nezvladatelný, je prý již podstatně klidnější - především proto, že dochází do stacionáře. „Děláme pro to všechno, jezdíme po různých vyšetřeních a doktorech, co nám radí, zkoušíme všechno možné.“

To, že se ocitla v romské rodině, a navíc v prostředí plném Romů, Pavlínu zprvu zaskočilo. „Trvalo mi asi dva, tři dny, než jsem se z toho šoku probrala, protože to bylo asi jediný místo, které jsem říkala, že nechci zažít. Můj názor se nezměnil - není Rom jako Rom, jeden pracuje, jiný ne... je to stejné jako s bílými.“

Ačkoliv se s dočasným partnerem ani jednou „nechytla“, byly dva okamžiky, které byly podle ní na hraně: například když Marián (25) kvůli bývalému příteli Petřiny sestry nadával a byl agresivní. Podle ní na vině byly drogy, a dokonce i domácí násilí, jež sestra Petry, tedy Mariánova „švagrová“, musela zažívat. Podruhé Marián vypěnil kvůli maličkosti: „Petru si někdo náhodně přidal na facebooku a on to viděl, to jsem z něj měla největší strach...“ líčila Pavlína.

Video
Video se připravuje ...

Výměna manželek: Široká rodina TV Nova

Na konci Výměny požádal Marián Petru o ruku. Na veselku sice ještě nedošlo, ale už se k ní prý schyluje. „Peťa mi to teda neřekla, od ní to potvrzené nemám, ale psala mi její sestra termín,“ usmívala se Pavlína. Rovněž se konečně chystá i velká změna - druhá rodina by se měla z Broumova, kde si Marián stěžoval na nedostatek pracovních příležitostí a množství předsudků, stěhovat do Trutnova.

„Ale stále nejsou odstěhovaní - a ani práci Marián ještě nemá. Je to prostě divný, pro nás úplně nepochopitelný,“ vrtěla Pavlína hlavou s tím, že ona s manželem mají každý zaměstnání i brigádu, aby vyžili. „Marián mi přitom říkal, že za těch 10 dní, co jsem tam byla, utratil nějakých 30 tisíc. Nevím za co, ani kde je vzal...“ Nechápala. Ale je pravdou, že jí náhradní partner řekl, že za její plat by „ani nevstával“ - v tomto ohledu se u něj asi nic nezměnilo.

Fotogalerie
21 fotografií