Výměna manželek tentokrát zavedla diváky do Liberce, kde žila první rodina - poklidná prodavačka Eva (27), pedant Lukáš (36), co je zaměstnaný v nemocnici, a dvě děti, Izabela (3) a Jakub (6), kterého měla Eva s předchozím partnerem.

Druhá rodina pocházela z Děčína - terénní pečovatelka Simona (38), popelář Pavel (39), Pavlova dcera Natálie (15) a Simonini nezvladatelní synkové Jakub (9) a Sebastián (8). Člověk se ani nedivil, že v téhle domácnosti se zastává výchovná metoda „škoda každé rány, co padne vedle“.

Zatímco tentokrát to byl muž, tedy Pavel, kdo rodinu do reality show přihlásil, Simonina motivace byla jasná - chtěla především finanční odměnu za účast v pořadu. A i když to pro ni byla zajímavá zkušenost, v dočasném partnerovi, jehož nazvala „divným pavoukem“, se moc nevyznala. „Ale jinak jsme spolu vycházeli úplně super, neměli jsme žádnej konflikt,“ prozradila po natáčení.

Z odměny pak dali polovinu na insolvence, zbytek dali na spotřebiče do domácnosti. „Koupili jsme si postel, letiště, pračku, ledničku, udělali jsme z toho i nějaké Vánoce... nešlo to vniveč, korunky se nerozkutálely. Taky jsme změnili spaní dětem. Děti zůstaly samy všechny tři v pokojíčku, my jsme teď v obýváku, kde máme místo sedačky tu postel. Konečně tak máme oddělené ložnice, abysme měli ten svůj prostor a klid,“ usmívala se Simona.

Video
Video se připravuje ...

Výměna manželek: Uklizeno i při vaření! TV Nova

Eva při Výměně prozradila, že jí manžel Lukáš byl během jejich čtyřletého vztahu nevěrný, ale krizi společně ustáli. Také ona sama byla v insolvenci. Po natáčení tedy šla „její půlka“ finanční odměny na umoření dluhu. „A část šla na tátův pohřeb. Manžel svou část dal na půjčku, co jsme měli, tu zaplatil celou. Plus se za ni koupila mikrovlnka,“ odhalila divákům mladá maminka.

V jejich rodině je dnes leccos jinak. „Změnilo se hlavně to, že manžel přestal rejpat, chová se líp a nevyčítá mi, když něco zapomenu nebo nestihnu uklidit. Teď už jde a uklidí to sám,“ pochvalovala si. Lukáš se rovněž výrazně zapojil do chodu domácnosti - i proto, že doma tráví mnohem více času než Eva. Ta se navíc připravuje na maturitu, kterou kvůli prvnímu těhotenství odložila. „Zatím to zvládám, dostala jsem v pololetí vyznamenání,“ pochlubila se.

Fotogalerie
26 fotografií