Reality show Výměna manželek, co je často pozoruhodnou sociální sondou, nás tentokrát zavede na sídliště do Uherského Hradiště, kde v pronajatém bytě velikosti 4+1 žije Andrea (29). Její manžel Aleš (33) pracuje jako řidič a společnými silami se starají o celkem sedm dětí: Samuela (11), Honzíka (8) a Magdalenku (7), které má Andrea z předchozího vztahu, a o malou Sofinku (2,5) a Martičku (1), které mají spolu. Aleš má z předchozího vztahu další dvě děti, které do domácnosti k vyměněné manželce dorazí o víkendu.

Aleš a Andrea se vzali před třemi měsíci, přestože se už znají čtyři roky. Jejich vztah začal v době, kdy Aleš čekal dítě se svou tehdejší manželkou - a potom, svými slovy „udělal dítě Andreji, takže byly těhotné obě naráz.“ Andrea jej doplňuje: „Pak se rozvedli, vzal si mě. Byla to taková komedie.“ Moc se při tom ale neusmívá...

Co tedy novomanželku na Alešovi nejvíce trápí? „Chtěla bych, aby vysával nebo utřel prach. Cokoliv. Aspoň s těmi dětmi,“ hořekuje Andrea a přála by si, aby jí byl coby partner víc oporou. „To já bych chtěl, abys přestala křičet. Chtělas tolik dětí, máš je. Jednoduchá odpověď,“ má jasno Aleš, jehož výchovné metody jsou dost svérázné. Nejde pro ránu daleko. „To, že děcka někdy dostanou, je normální,“ prohlašuje. 

Druzí účastníci Výměny manželek žijí v pronajatém domě se zahradou v Drozdově u Zbirohu. Petra (39) je momentálně doma, její manžel Ondra (30) pracuje jako skladník. Petřina dcera Aneta (17) chodí na střední školu, zatímco syn Michal (11) do šesté třídy. Doma mají hned několik francouzských buldočků. Také tito manželé jsou spolu teprve krátce - necelý rok. Podle Petry spolu tráví veškerý volný čas a jsou na sebe „tak trochu přicuclí“, takže to podle ní bude zkouška toho, co vydrží. 

Petra o sobě prohlašuje, že je hlavní motor rodiny, k čemuž její dcera Aneta doplňuje, že máma „občas dokáže být tvrdohlavá a drží svůj názor, takže je jí těžké něco vymluvit“. V partnerském vztahu je spokojená. Ondra dělá řadu věcí v domácnosti spolu s ní - a většinou mu nemusí ani říkat. „Oproti jiným chlapům funguje docela dobře,“ pochvaluje si. 

Zatímco Petra řeší, že v novém bytě je málo prostoru oproti rodinnému domu, Andrea se jeví spokojeně, i přesto, že ji hned po vstupu dochází, že se bude kromě dětí starat i o psí smečku. A navíc hned komentuje, jak moc jsou věci v domě špinavé nebo ne. A začíná troubou s konstatováním „to by u mě maminka nenašla“, a dodává, že „tohle by určitě můj chlap nevydržel, protože jak není uklizeno, tak křičí.“

Video
Video se připravuje ...

Výměna manželek: Bubák TV Nova

„Moc toho tady nemají, takové skromňoučké,“ říká zase po seznámení s jejím bytem Petra. Zdá se, že velkým tématem pro obě maminky bude úklid a čistota v bytě. Petra se navíc dozvídá, že Andrea s manželem roznáší letáky, aby si vydělali, takže má trochu obavy, zda někdo z páru vůbec dochází do zaměstnání.  Aleše potěší, když se dozví, že se bude jeho paní starat pouze o dvě děti a pejsky. Je rád, že si Andrea trochu odpočine a vrátí se k němu plná sil do života.

Jeho ovšem čeká celá řada dohadů s dočasnou partnerkou. Zatímco Petřina nová rodina večeří párky s kečupem, ona se podivuje nad skutečností, že Aleš doma kouří. „Jenom když malá spí,“ odsekne náhradní manžel. Na úplné omezení kouření se netváří už vůbec. „Jestli si myslí, že budu chodit ven, tak nebudu. Manželka mě nezkrotila, tak mě nezkrotí ani druhá.“ Velmi neochotně se Aleš staví i k tomu, že by měl doma pomáhat - Petra ho například donutí poprvé v životě koupat děti.

Třecí plochy budou ale i na druhé straně. Andrea hned po ránu zjišťuje, že si malý Michal čistí zuby jednou za den - večer. A navíc se hned od rána, už při snídani, kouká na televizi, což Andrea nechce, stejně jako jakékoliv jiné displeje, dovolovat. Navíc se od dětí doslechne, že maminka Petra prý spává až do dvanácti, pak se dívá na televizi a jednou za tři dny zametá a vytírá... což se jí nelíbí. K úklidu má jiný postoj. Když posléze objeví v Petřině domácnosti moučné moly a červíky, je z toho na mrtvici...

Andrea se navíc během Výměny manželek rozhodne k obrovskému životnímu kroku… „Mám čas přemýšlet o životě, přehrává se mi v hlavě to horší, ty škaredé vzpomínky, co poslední dobou spolu máme. Po Alešovi se mi zatím nestýská, jen po dětech,“ dumá a chystá se na „velké změny“, zatímco Aleš je v druhé domácnosti trop na nervy, když se Petra zdrží s dětmi v supermarketu, a zvažuje předčasné ukončení... O co jde? A jak se celá situace mezi oběma páry vyvine, to uvidíte ve středu na TV Nova ve 20.20... anebo již nyní na Voyo.

Fotogalerie
40 fotografií