První rodina z Pardubic žila v činžovním domě - zatímco maminka Jana (43) byla na mateřské, její notně dominantní partner Ivalio (44) pracuje v automobilce. Spolu měli téměř dvouletou Šeherezádu. Nejstarší dcera s nimi už nežila, šestnáctiletý David se natáčení neúčastnil, a malý Mike (8) trpící ADHD byl v podstatě terorizován svou malou sestřičkou, kolem které se všechno točilo. Lucie z Mladé Boleslavi zde bojovala jak s množstvím nevychovaných koček, tak s dočasným mužem.

Bulharský Turek Ivalio byl totiž velice svérázný. Lucčiny změny v domácnosti, jako třeba nastolení režimu, aby nejmladší dítě jedlo tak, jak má, a nemlsalo jak se mu chce, se mu zprvu líbily. Stejně tak zakoupení pastelek, aby se děti zabavily i jinak než televizí, nebo prostor pro Mikea. Ale pak došli jeho kamarádi, důkladně mu promluvili do duše... a on otočil. Najednou bylo všechno, co Lucie udělala, špatně. A v bytě, kde panoval už při příjezdu Lucie veliký nepořádek, náhle vyžadoval důsledný úklid.

„Od té doby se ke mně choval jinak. Ale myslím si, že se hodně držel, taky se nechtěl se mnou pustit do hádky. Já taky ne, jinak bychom spolu tam těch deset dní vůbec nevydrželi,“ svěřila se Lucie s odstupem času. Na svou účast ve Výměně mimochodem vzpomíná jako na „katastrofu“. Na hádku došlo až v závěru pořadu, u stolu mezi osmi očima. Jak sama uvedla, to už věděla, že jde domů a už to má všechno za sebou. A může říct, co si opravdu myslí.

V druhé rodině se cítila dost na dně. „Krize přišla asi čtvrtý nebo pátý den, to jsem na tom byla psychicky už špatně. On se ze začátku choval dobře, ale pak se začal projevovat, začal víc křičet, hlavně na kluky, ty, co nebyli jeho, tam byly obrovské rozdíly. My si žijeme úplně v klidu, a tam to bylo takový, že... bylo mi těch kluků líto. Každou noc jsem si pobrečela,“ prozradila Lucie.

Video
Video se připravuje ...

Výměna manželek: Konec změny režimu TV Nova

Oproti tomu Janina účast v reality show byla podstatně pohodovější a na natáčení vzpomíná v dobrém. Kritiku, co se na její hlavu, a také na hlavu jejího partnera Ivalia snesla, nijak neřeší. „Člověk se za pravdu nemá urážet,“ krčí rameny s tím, že s Lucií v lecčem souhlasila... a v lecčem ne. Přesto u nich došlo ke změnám - režim, co se Lucie snažila nastolit, dodržují. Jana si prý také daleko více prosazuje svůj názor a umí si už konečně „bouchnout do stolu“.

Jejich vztah Výměna podle všeho utužila. „Je velká novinka - v létě se budeme brát,“ pochlubila se. Žádost o ruku proběhla jednoduše tak, že ji Ivalio vzal rovnou koupit snubní prsten. Tedy žádná velká romantika... „Ale teď prstýnek nemám, protože mi dcera urvala kamínek. Musím ho odnést do zlatnictví, ať mi ho zpátky nasadí. Ukousla mi ho,“ prozradila Jana s úsměvem.

Fotogalerie
22 fotografií