Oblíbená reality show, co se často stává i pozoruhodnou sociální sondou, nás tentokrát zavede do Liberce. Tam žije první rodina, v pronajatém domě 2+1. Eva (27) pracuje jako prodavačka, její partner Lukáš (36) je zaměstnaný v nemocnici. Mají spolu tříletou dceru Izabelu. Ve střídavé péči s nimi žije i Evin šestiletý syn Jakub. Partneři jsou spolu čtyři roky a do Výměny manželek je přihlásila Eva. Chtěla by změnit Lukášovo chování ke Kubíkovi a aby přestal být takový pedant.

Druzí účastnící pořadu žijí v Děčíně v bytě 4+kk. Je to terénní pečovatelka Simona (38) a popelář Pavel (39). V domácnosti s nimi žije patnáctiletá Natálie, devítiletý Jakub a osmiletý Sebastián. Simona a Pavel se poznali před pětadvaceti lety. Pavel si ale s jinou ženou pořídil Natálku, přestěhovali se do Anglie, kde se jim narodili další dvě děti. Po třinácti letech se vrátili do Česka, rozešli se a Pavel opět potkal Simonu, která už měla dva syny. Nyní jsou spolu už dva roky.

Video
Video se připravuje ...

Výměna manželek: Uklizeno i při vaření! TV Nova

Do natáčení tuhle rodinu poměrně neobvykle přihlásil Pavel, protože si chtěl vyzkoušet, jak to chodí v jiných domácnostech. Simonina motivace byla podstatně světštější - chce především finanční odměnu za účast v pořadu. Zpočátku se jí v novém bytě líbí, je tam čisto a voňavo. Jejím úkolem je vodit děti do školy a školky. Simona ale hned první den otevřeně přizná, že denně by to dělat opravdu nechtěla. 

Při rozhovoru s dočasným partnerem se dozvídá, že Lukáš byl své partnerce Evě během čtyřletého vztahu nevěrný. Nicméně tuto krizi prý už překonali. A to není všechno. Simona se také dozvídá, že Lukáš byl v mládí dokonce v insolvenci. Jak se mu to „podařilo“? Simona je z náhradního muže zmatená, Lukáš jí přijde nečitelný a moc se v něm nevyzná. A nesouhlasí ani s jeho „zlepšováky“.

Také Evě se na druhé straně nový dům líbí, přijde jí, že rodina, která v něm žije má vkus. Nelibě ale hodnotí koleje v blízkém okolí, protože projíždějící vlaky ji v noci budí. První ráno se jí zdají děti ještě hodné, ale už odpoledne zjistí, že oba chlapečci dokážou být i velmi energičtí a že umí i pořádně zazlobit. Pavel by si přál, aby na ně byla přísnější, zatímco on se na ně pořád utrhuje.

Není divu - u své paní je zvyklý na jiný přístup k výchově. „Škoda rány, která padne vedle. Já nejdřív řvu, a když ten kalíšek přeteče, tak dostanou po zadku. A ono to funguje,“ hlásá své zásady. Tématem sváru je také nepořádek, který vzniká při kulinářské činnosti. Podle Pavla má být naklizeno i v momentě, kdy se vaří. „Žena musí zvládat jak ty děti, tak domácnost,“ má jasno.

Jak se situace vyvine? Sledujte nejnovější díl Výměny manželek ve středu 6. března ve 20.20 - nebo už teď na Voyo.

Fotogalerie
22 fotografií