Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Turistický ráj Čechů v problémech: Na ostrově chybí alkohol a pivo zdražilo o 100 procent!

Autor: jel - 
10. února 2024
05:00

Tanzanský autonomní ostrov Zanzibar patří k celosvětově nejnavštěvovanějším turistickým destinacím. Velké oblibě se africký ostrov těší také u Čechů. Jenže v poslední době se prázninové místo potýká s velkým problémem. Chybí tam totiž alkohol a například pivo zdražilo o neuvěřitelných sto procent.

Podle britského deníku Daily Mail tvoří turistický ruch až devadesát procent příjmů Zanzibaru. Země se ale v současné době potýká s problémy s dodávkami alkoholu, což může turisty odradit a výrazně ohrozit odvětví, které zajišťuje většinu příjmu tamních obyvatel.

Na ostrově, jehož populaci tvoří z velké většiny muslimové, je totiž zakázána výroba alkoholu a hotely a restaurace jsou tak závislé na dodávkách především z pevninské Tanzánie a Jihoafrické republiky. Na začátku tohoto roku však organizace kontrolující dovoz alkoholu odložila prodloužení povolení pro tři zavedené dodavatele. Není jasné proč. Tři noví dodavatelé, kteří dostali povolení, nejsou podle hoteliérů schopni uspokojit poptávku.

Plážové hotely v obci Matemwe musí nyní prodávat pouze nealkoholické nápoje a lidé z této vesnice musejí jet až do hlavního města, pokud by si chtěli dát alkohol. „Miluji Zanzibar a jeho pláže. Lidé jsou úžasní. Jediným problémem je, že nemohu sehnat tvrdý alkohol,“ postěžoval si pro BBC americký turista. Dodal, že v hotelu není k dostání dokonce ani whiskey, místo toho mu lidé poradili, aby si zajel do hlavního města.

bullshit ( 10. února 2024 12:06 )

Komise nedorazila, členové byli úplně na mol a vystoupili jinde 🙂

Donna ( 10. února 2024 11:17 )

No kéž by... , hurá 👍😁

krapotkin ( 10. února 2024 09:13 )

No co, v Česku od ukradené revoluce zdražilo pivo podstatně víc a nic se neděje.

javor ( 10. února 2024 09:07 )

V pořádku je suchej únor. 👍

Celebrity-chachacha ( 10. února 2024 08:58 )

No tak se můžou ožrat každej den doma a nemusí kvůli tomu na dovolenou . Ušetří a o to víc můžou chlastat doma .

Zobrazit celou diskusi