A právě slovy z dnes už legendární komedie režiséra Zdeňka Trošky začal Martin Dejdar vzpomínku na tátu, kterou připojil k jejich společnému snímku na sociální síti. „Presidento-táto! Byla to ale jízda těch 85 let. Nezastavil ses skoro ani na chvíli. A jsem šťastný, že kus té jízdy jsme jeli spolu. Užil sis báječný život, a to nás naplňuje radostí v těchto smutných dnech.  Tvůj bezbřehý optimismus ti přinesl poklidný konec. Zaplať pán Bůh. A věřím, že už teď mu říkáš, co všechno by se dalo nahoře vylepšit. Připíjím na tvůj naplněný život!! Tvůj nedokonalý syn Martin,“ uvedl oblíbený herec.

U jeho příspěvku, kde nechybí ani společný snímek z oblíbené komedie, se okamžitě začaly objevovat i kondolence od jeho známých. „Martínku, přijmi ode mě upřímnou soustrast… drž se,“ napsala mu zpěvačka Monika Absolonová. Upřímnou soustrast mu vyjádřil ale i třeba zápasník Karlos Vémola, zpěvačka Marta Jandová, herečka Alice Bendová nebo vdova po králi plastických klinik Petra Řehořková.

Vlastimil Dejdar po studiích na vojenské škole v Bratislavě pokračoval na námořní akademii ve Varně a následně skončil u Československé námořní plavby. Po odchodu od námořnictva působil několik let v Okresním podniku oprav a služeb a následně zamířil do diplomacie. Pracoval v Indonésii, Jižní Korei či Kanadě. 

Ačkoli Vlastimil Dejdar nikdy neměl herecké ambice, kromě již zmíněné komedie se postavil před kameru ještě jednou, a to ve snímku Stáří není pro sraby (2022), kde si opět zahrál se svým synem Martinem, ale i po boku svého vnuka Matěje (25), který je rovněž hercem jako jeho otec.

Video
Video se připravuje ...

Martin Dejdar se svou atraktivní manželkou: Šaty jí šiju já, tvrdí Markéta Reinischová

Fotogalerie
41 fotografií