Často se říká, že po smrti je už vše odpuštěno. Všechny spory se zdají náhle malicherné a zbytečné, a nad rakví se pak často usmiřují i rozhádané rodinné klany. Tento zázrak se však nekonal v případě sester Jany a Dany Hlaváčových. „Vůbec nevím, co se sestrou je,” řekla Blesku překvapivě v lednu 2021 sama Jana Hlaváčová. „Od té doby, co jsem ležák, nejsme se sestrou v kontaktu. Nevíme o sobě. Nemám na ni ani telefon.“ 

Dana se před lety odstěhovala z Prahy do Mladé Boleslavi, kde žije její dcera Lucie Matoušková (50). Blesk se za ní minulý týden, tedy pár dní po skonu Jany Hlaváčové, vydal. Herečka nám ale neotevřela.

 „Nechci s nikým mluvit,“ odpověděla do domovního telefonu. Když jsme jí řekli, že pro ni máme kytici a že jí jen chceme projevit upřímnou soustrast, odpověděla: „Ne, promiňte, děkuji, nechci...“

Video
Video se připravuje ...

Vzpomínka Jiřího Lábuse na Janu Hlaváčovou: Hráli příbuzné! Luboš Procházka, Daniel Kristl

Ať už stálo za rozkmotřením sester Hlaváčových cokoli, jisté je, že to obě nechaly zajít hodně daleko. Z kdysi idylického sourozeneckého vztahu se stala vzájemná lhostejnost. Dana se už před lety uzavřela ve svém bytě a neobjevila se dokonce ani na pohřbu švagra Luďka Munzara (†85) v únoru 2019, který se konal v Národním divadle. A tento scénář se opakoval i u pohřbu její starší sestry v pátek 26. ledna 2024.

Přesto zde však zastoupena tak trochu byla - mezi truchlícími v první řadě, což je místo vyhrazené pro rodinu, vedle Janin dcer Barbory (52) a Terezy (56), jejich manželů a jejich dcer seděla Danina výše zmiňovaná dcera Lucie. I ta je mimochodem herečkou, i když ne tak mediálně „profláknutou“ - je totiž členkou Městského divadla Mladá Boleslav. Výrazná podoba s maminkou byla mimochodem nepřehlédnutelná... což ostatně můžete posoudit i v naší galerii.
Fotogalerie
320 fotografií