Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Mrazivá slova slavného věštce: Podle řeckého Nostradama nás čeká třetí světová válka!

Autor: jel - 
28. ledna 2024
05:00

Řek Arsenios Eznepidīs známý jako svatý (případně stařec) Paisios z hory Athos patří mezi nejvýznamnější postavy ortodoxní pravoslavné církve. Během svého života údajně učinil hned několik předpovědí, které se vyplnily. Šlo například o Brexit nebo válku na Ukrajině. Podle jeho stoupenců také naznačil, že eskalace konfliktu na Blízkém východě vyústí ve třetí světovou válku!

Paisios z hory Athos žil v letech 1924 až 1994. Je hojně uctíván věřícími. Žil asketickým životem na hoře Athos a od roku 2015 pravoslavní dokonce slaví jeho svátek. Za života byl přitom naopak obdivovanou křesťanskou osobností. 

Paisiosovi stoupenci jsou přesvědčeni, že dokázal vidět budoucnost. Podle nich správně předpověděl například Brexit nebo válku na Ukrajině.

Mrazivá jsou Řekova slova ohledně války na Blízkém východě. Od 7. října 2023, kdy konflikt mezi Izraelem a Palestinou vyeskaloval, kolují Paisiosova slova v řeckých médiích. 

„Palestina se stane bojištěm, Mrtvé moře se stane hrobem,“ řekl podle The Sun mnich. Navíc naznačil, že se svět ocitne na pokraji třetí světové války. „Blízký východ se stane místem válek, kterých se budou účastnit i Rusové. V Istanbulu vypukne velká válka mezi Rusy a Evropany a bude prolito mnoho krve,“ měl předpovědět. 

Přestože mnohé z jeho předpovědí byly přitažené za vlasy a většinou se zdálo, že z nich má prospěch Řecko, díky svým laskavým způsobům a jedinečné schopnosti utěšovat lidi byl mimořádně oblíbený.

Zemřel v roce 1994 ve věku 69 let po náročném boji s rakovinou.

Video  Nostradamus. Uměl pokrokový léčitel a astrolog předpovídat historii? Jeho věštby budí vášně dodnes  - Videohub
Video se připravuje ...

Petr Dyk ( 31. března 2024 11:01 )

Děte do háje s "věštci"! Vždycky je to padesát na padesát! Někteří "věštci" mají kliku a mají větší procento uhádnutých "předpovědí" než ti, co takovou kliku nemají. A těch, co tu kliku nemají, je samozřejmě drtivá většina.

Jirik-ta ( 7. února 2024 09:30 )

bidet by mohl jít do party klidně s naší pětikolkou - na víc asi si nemá

Jirik-ta ( 7. února 2024 09:24 )

tak nějak to bude. Ani žádná revoluce (něžná) nic nezmění. Pořád tu máme komanče s jejich ideologií. No komedie k popukání jak pro koho.

Jirik-ta ( 7. února 2024 09:21 )

bezbožní jsme v Čechách snad všichni, teda až na Juračku.

Veruska18 ( 28. ledna 2024 17:05 )

O konci světa se zmiňuje i Bible, a to dávno před různými věštci. Např. v 2. Timoteovi 3. kapitole 1. až 5. verši jsou popsána znamení posledních dnů, která přesně odpovídají dnešní době: „Buď si jist, že v posledních dnech nastanou těžké časy. Lidé budou milovat jen sami sebe a své peníze; budou vychloubační, arogantní, urážliví, vzpurní k rodičům, nevděční, bezbožní, bezcitní, nesmiřitelní, pomlouvační, nevázaní, bezuzdní, nepřátelé dobra, zrádci, lehkomyslní, domýšliví, milovníci rozkoše spíše než milovníci Boha. Navenek sice budou ztělesněná zbožnost, ale její moc budou popírat.
Dokonce se v Bibli píše i o epidemiích, válkách a zemětřeseních, které budou na zemi před Božím zásahem. U Lukáše 21:9-11 (Bible 21) je uvedeno: „Až uslyšíte o válkách a nepokojích, neděste se. Musí se to dít, ale to ještě není konec. Národ povstane proti národu a království proti království. Budou veliká zemětřesení, na různých místech bude hlad a mor a přijdou hrůzy a veliká znamení z nebe.

Zobrazit celou diskusi