Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Proslulý věštec Nostradamus o roce 2024: Drama v královské rodině, tsunami i nový papež

  • Autor: jel - 
    1. 1. 2024
    05:00

    Lékař a filozof Michel de Nostredame sice žil už v 16. století, dodnes je ale osobou, které fascinuje mnoho lidí. Vydal totiž knihu Les Prophéties (Proroctví, pozn. red.), v níž údajně předpověděl například nástup nacismu, koronavirovou pandemii nebo atentát na bývalého prezidenta spojených států Kennedyho. Co veršovaná proroctví slavného věštce údajně říkají o roce 2024?

  • 1.Drama v britské královské rodině?

    Karel III. Karel III. | Reuters

    Podle deníku Daily Star jedna z Nostradamových předpovědí tvrdí, že britského krále Karla III. v příští roce možná čeká pěkně dramatická jízda. „Král ostrovů bude vyhnán násilím [...] a nahrazen někým, kdo nebude mít znaky krále,“ říká proroctví. 

    Jak ale web dodává, zmíněné proroctví nezmiňuje konkrétního panovníka, někteří vykladači jeho knih ovšem předpokládají, že by mohlo jít právě o krále Velké Británie. Ten by údajně mohl odstoupit kvůli vytrvalým útokům na něj i jeho manželku Camillu.

    Nostradamus prý předpověděl správně smrt královny Alžběty II., ke které došlo v roce 2022. Dokonce měl správně odhadnout i věk této panovnice.

  • 2.Tsunami a hladomor

    Nostradamovi obdivovatelé a zastánci jsou přesvědčeni, že už v hlubokém středověku dokázal předpovědět vzestup Adolfa Hitlera, svržení atomové bomby na Hirošimu nebo atentát na Johna Fitzgeralda Kennedyho… Nostradamovi obdivovatelé a zastánci jsou přesvědčeni, že už v hlubokém středověku dokázal předpovědět vzestup Adolfa Hitlera, svržení atomové bomby na Hirošimu nebo atentát na Johna Fitzgeralda Kennedyho… | Mall TV

    Výrazné klimatické změny jsme mohli zaznamenat už v minulých letech. V roce 2023 dosahovaly teploty na mnoha místech rekordních hodnot a například Řecko v létě zasáhly ničivé požáry. 

    S globálním oteplováním přicházejí záplavy a očekává se, že hladina moří se bude zvyšovat v důsledku tání ledovců.

    „Vyschlá Země bude ještě více vyprahlá a nastanou velké záplavy,“ napsal věštec a varoval také před „velkým hladomorem způsobeným ničivou vlnou“, což by údajně mohlo znamenat, že přijde tsunami, která zlikviduje úrodu.

  • 3.Námořní konflikt

    Vlajka Číny Vlajka Číny | Profimedia

    Francouzský filozof předpověděl, že v následujícím roce by mohl vypuknout námořní konflikt. „Rudý protivník zbledne strachem, což vyvolá hrůzu ve velkém oceánu,“ říká proroctví.

    Nostradamovi fanoušci tvrdí, že „rudým protivníkem“ by mohla být Čína, protože červená je dominantní barva na vlajce země. „Velký oceán“ pak údajně naznačuje, že půjde o námořní konflikt, který by se mohl odehrát v Indickém oceánu.

  • 4.Nový papež

    Papež František Papež František | Reuters

    „Po smrti velmi starého papeže bude zvolen Říman v dobrém věku,“ napsal Nostradamus. 

    Současné hlavě katolické církve, papeži Františkovi, je sedmaosmdesát let a v listopadu se objevily zprávy, že bojuje s těžkým respiračním onemocněním. Musel tehdy dokonce zrušit plánovanou cestu do Dubaje, kde se měl účastnit klimatické konference.

  • 5.Velký horoskop na rok 2024 podle astroložky Baudyšové

     

Veruska18 ( 28. ledna 2024 20:04 )

O konci světa se zmiňuje i Bible, a to dávno před různými věštci. Lidé se v ní mohou také dočíst, jak se lze zachránit. Např. v 2. Timoteovi 3. kapitole 1. až 5. verši jsou popsána znamení posledních dnů, která přesně odpovídají dnešní době: „Buď si jist, že v posledních dnech nastanou těžké časy. Lidé budou milovat jen sami sebe a své peníze; budou vychloubační, arogantní, urážliví, vzpurní k rodičům, nevděční, bezbožní, bezcitní, nesmiřitelní, pomlouvační, nevázaní, bezuzdní, nepřátelé dobra, zrádci, lehkomyslní, domýšliví, milovníci rozkoše spíše než milovníci Boha. Navenek sice budou ztělesněná zbožnost, ale její moc budou popírat.“
Dokonce se v Bibli píše i o epidemiích, válkách a zemětřeseních, které budou na zemi před Božím zásahem. U Lukáše 21:9-11 (Bible 21) je uvedeno: „Až uslyšíte o válkách a nepokojích, neděste se. Musí se to dít, ale to ještě není konec. Národ povstane proti národu a království proti království. Budou veliká zemětřesení, na různých místech bude hlad a mor a přijdou hrůzy a veliká znamení z nebe.“

everyonewillsuffer ( 28. ledna 2024 11:32 )

A o tom kdy vyhynou cikáni, ***i a závistivý čecháčkovský panelákový socky se Nostradamus nezmiňuje?

Milla ( 3. ledna 2024 06:50 )

Osle.Jací zločinci z EU?Kolik toho Tuzemáku máte v sobě? Samozřejmě že je rum i nadále,jen nesmí být z brambor.

ivana kollerova ( 1. ledna 2024 23:03 )

vidim to stejne

Uživatel_5629124 ( 1. ledna 2024 20:33 )

Vždyť to vůbec nedává smysl, když máme svobodnou vůli, tak přece nelze věštit budoucnost🙄

Zobrazit celou diskusi