Claude Palermo strávil ve službách monackého knížete Alberta dlouhá dvě desetiletí, než byl propuštěn, a o jeho utrácení má slušný přehled. Po dobu své služby si totiž dělal poznámky, kterými nakonec naplnil pět tlustých sešitů. Úryvky z nich měly podle Daily Mailu uniknout do francouzských médií.

Z Palermových poznámek je možné jasně vyčíst, že Albert je ke svým blízkým velmi štědrý, i když třeba zrovna nemají nejideálnější vztahy. Už delší dobu se mluví o tom, že jeho manželství s kněžnou Charlene je už spíše jen formální. Na kněžniných finančních příjmech od manžela se to ovšem nijak negativně neprojevilo. Podle účetního dostává každý rok od prince 1,2 milionu liber, což jí ovšem nestačí. S penězi prý nevyšla ani v době, kdy dlouhé čtyři měsíce bojovala v nemocnici o život. Třešničkou na dortu byl ovšem rok 2017, kdy údajně potřebovala dalšího půl milionu liber. „Je to šílené! Nemám žádnou kontrolu nad princezninými výdaji,“ cituje Daily Mail z poznámek účetního.

Klid v rodině něco stojí, a tak měl Albert zaplatit i dva miliony liber za renovaci manželčina prázdninového domu na Korsice, vymalování její kanceláře a pronájem domu na jednom z francouzských ostrovů, kde trávila čas, aby měla klid od manžela. Záznamy ovšem ukazují, že kromě své manželky byl princ velmi štědrý k jejímu bratrovi Seanovi, který s ní vede charitativní organizaci.

Kníže Albert, který je synem knížete Rainiera III. a herečky Grace Kellyové, měl vždy slabost pro něžné pohlaví. Kromě dvojčat Jasquese a Gabriely, které má s manželkou, zplodil i dvě nemanželské děti.  Americká realitní agentka Tamara Rotolo mu v roce 1993 porodila dceru Jazmin a ze vztahu s bývalou letuškou Nicole Costeovou vzešel syn Alexandre, ten se narodil v roce 2003.

A Albert II. rozhodně nešetří ani na svých nelegitimních potomcích. Jazmin podle Palerma dostává 73 tisíc liber na účet každé tři měsíce. Výjimkou byly její osmnácté narozeniny, to dostala 4200 liber a byt v New Yorku za 2,8 milionu liber. Alexandrovo otcovství uznal Albert v roce 2005, kdy na jeho jméno uzavřel pojistku pro případ únosu a nutnosti placení výkupného. Podle deníku Le Monde ale už od roku 2015 princ podporoval módní byznys Costeové, což ho podle účetního mělo přijít na milion ročně.

Pro list Libération Palermo vysvětlil, že peníze pro milenky byly vypláceny z tajného účtu a kněžna Charlene tak neměla o ničem nejmenší tušení. Naprosto pochopitelné jsou pak obavy Nicole Costeové, jaká finanční opatření by Charlene učinila v případě, že by Albert zemřel. Na svého syna Alexandra tak nechala napsat alespoň byt v Londýně.

Je pochopitelné, že tvrzení účetního se Albertovi ani trochu nelíbí a brání se jim. „Útoky, které pan Palermo podniká proti mně, proti státu Monako a jeho institucím, ukazují jeho skutečnou povahu a to, že má malý respekt pro rodinu a knížectví,“ uvedl ve svém prohlášení na adresu muže, který dvacet let patřil mezi jeho spolehlivé zaměstnance. Palermo byl v loňském roce propuštěn a nyní je obviněn ze zpronevěr, ale trvá na své nevině. „Nikdy jsem nevzal ani cent,“ tvrdí.

Video
Video se připravuje ...

Princezna monacká na 69. Red Cross Ball Gala youtube.com_The New Royalty World TV/BPŽ

Fotogalerie
79 fotografií