Milovníka koní, módních značek a vášnivého lyžaře a golfistu doprovodila na poslední cestě živá hudba i četba z Malého prince.

Žil naplno

„Dan, Daníček měl rád život naplno,“ řekl při smuteční řeči pohnutým hlasem u černobílé fotky v nadživotní velikosti, obklopené bílými tulipány Plovajkův nejbližší přítel Miroslav Deneš. Za zády v čele sálu, kde se běžně konají plesy a slavnostní galavečery, mu přitom stála rakev se srdcem z rudých růží a se vzkazem na bílé stuze od maminky.

Při zhruba hodinovém obřadu si na čtyři stovky smutečních hostů připomněly Danielův život prostřednictvím černobílých fotek, které se po celou dobu promítaly na bílé plátno. Za ním zněly živě jeho oblíbené skladby, při kterých hostům vlhly oči.

Liška a růže

Plovajko byl spjatý také s karlovarským filmovým festivalem, kde organizoval různé večírky a setkání. Přesně takový byl jeho život. Rád se setkával s lidmi. S některými třeba jen krátce, ale věděl o nich a oni o něm. Nejen tuto jeho vlastnost připomněly také hlasy, které četly známou pasáž z Malého prince o lišce a růži. „Stáváš se navždy zodpovědným za to, cos k sobě připoutal. Jsi zodpovědný za svou růži...,“ neslo se do hrobového ticha Žofínem.

BLESK Víte, že...

  • V posledních letech byl Plovajko ředitelem komunikace skupiny KKCG Karla Komárka.

Náhlá smrt v Londýně

Daniel miloval nejen karlovarské slavnostní červené koberce. Po jednom z nich, ale už v černé barvě, svou cestu zakončil. Rakev s jeho ostatky doprovodil ze sálu i jeho partner Jiří. Plovajko zemřel náhle v Londýně 21. prosince. Jen tři dny před Štědrým dnem a také pouhé tři dny před svými 48. narozeninami.

Video
Video se připravuje ...

V letadle zemřel starosta! Žokej zanechal dopis. A Yvonne plánovala pohřeb. Bára Horáková, Lukáš Červeny, reuters

Fotogalerie
9 fotografií