Oba byli nepřehlédnutelní. Zatímco český zpěvák vynesl luxusní bílý oblek od britského návrháře Alexandera MCQueena (†40) za desítky tisíc, o devět let mladší herec se blýsknul v originálním temně zeleném obleku dánského návrháře, který se mu cenou zjevně mohl rovnat a hlavně – sám si ho i zaplatil. Názorově se tihle dva ale nepotkali.

Falešná hra

„Koupil jsem si ho. Jsem proti půjčování věcí na premiéry. Mám pocit, že si tady hrajeme na Ameriku, a přitom na ty věci ani nemáme. Vytváří to propast mezi lidmi,“ rozohnil se pro Blesk Petr Uhlík, který v minisérii ztvárnil socialistického vraha a kanibala Ladislava Hojera (†28). „Lidi si pak říkají: jo herci, to jsou ty lidi, kteří žijí jen z daňových poplatníků... Stačí tři obleky a klidně si je vezmu víckrát,“ krčil rameny s tím, že k oblečení přistupuje jako k umění.

„Není pravidlem, že na to vždycky mám, ale když ano, rád si to pořídím,“ stál si za svým Uhlík. V davu stojící zpěvák Milan Peroutka, který přišel podpořit svého manžela Dominika (25), který se na seriálu také podílel, to měl se svým luxusním bílým oblekem jinak. „Tohle je nádherný, ale snadno zapamatovatelný kus a nelze ho nosit pořád. K té mé práci patří i to, že děláme zápůjčky, aby to bylo ekologický a ekonomický. Nelze si to kupovat,“ okomentoval Peroutka svůj oblek a chvilku tápal, od koho je. „Počkejte… Jo, je to Alexander McQeen,“ vypadlo z hudebníka až poté, co se podíval na nápis na podrážce u boty.

Video
Video se připravuje ...

Petr Lněnička - Metoda Markovic - premiera Kateřina Štichová, Daniel Kristl

Luxus i retro

Jak bývá poslední léta zvykem u premiér českých tvůrců, na červeném koberci se tlučou džíny s luxusními kousky. Zatímco dcera Ivy Kubelkové (46) Natálie (19) dělala na premiéře garde svému příteli Adamu Mišíkovi (26) v džínách, on vytáhl retro kožené sako i kalhoty jako po dědovi. Hlavní představitelka Sarah Haváčová (33) zvolila blyštivý stříbrný model. Modelka Natálie Kotková (29) se zase oblékla ve stylu chytré horákyně. „Když mám jistotu, že nemůže nic vykouknout, nejsem stydlivá,“ smála se.

O čem to bude?!

Šestidílný seriál Metoda Markovič: Hojer vypráví příběh z nevlídné a ošuntělé Prahy na přelomu 70. a 80. let o dopadení sériového vraha legendárním kriminalistou Jiřím Markovičem. Série sleduje nejen proces vyšetřování a dopadení Ladislava Hojera a jeho specifický vztah s vyšetřovatelem – do každého dílu je pak vložen i další z Markovičových uzavřených případů, které ukazují, jak se jeho metoda vyvíjela právě v tu dobu, kdy se z kriminalisty stala legenda.

Fotogalerie
60 fotografií