To však není jediný rituál, který kluci z kapely před svým vystoupením mají. „Jeden takový rituál před každým koncertem máme. Je to společná ruka a pokřik. Malého panáčka na uvolnění si asi taky dáme a možná ještě malé pivo,“ prozradil Blesku houslista Adam Karlík.

Kromě toho je podle něj také důležité, aby byli pořádně vyspalí, odpočatí a v dobrém rozpoložení. „S jídlem to nikdo z nás před koncertem moc nepřehání, to se potom špatně skáče a celkově pohybuje. A být hodně zavodněný, to je základ,“ usmíval se Adam, který začínal ve smyčcovém orchestru Vox Bohemicalis, než přešel ke kapely Divokej Bill.

Pánové už spolu hrají tolik let a odehráli tolik koncertů, že už snad ani nemůžou být nervózní. Opak je ale pravdou. „Nervózní jsme hlavně z toho, aby vše fungovalo. Aby nebyly technické problémy a vše navazovalo tak, jak má. Máme vymyšlené projekce a spoustu zajímavostí, které musí do sebe přesně zapadnout, aby výsledný efekt byt takový, jaký si přejeme. V o2 aréně hrajeme už náš druhý samostatný koncert a už jsme tady vystupovali i na jiných akcích, takže to tady už známe a víme, do čeho jdeme. Lehká nervozita samozřejmě je, ale taková ta příjemná,“ přiznal Karlík.

Na koncertě pak zahráli své největší pecky, hity z nové desky, ale také pár neohraných písní, které dlouho nehráli. Na rozdíl od jiných umělců se příliš nebáli, že by se lístky na jejich koncert neprodaly. Třeba jako se to nedávno stalo dětskému baviči Michalu Nesvadbovi. „Né vždy a né u každého se dá spolehnout na sílu Leošova instagramu. V našem případě máme za 25 let poctivě vybudovanou fanouškovskou základnu, na kterou se můžeme spolehnout a velice si toho vážíme,“ přiznal s tím, že O2 arenu se jim podařilo vyprodat již podruhé. Je to sice obrovská investice, v jejich případě se ale vyplatí.

Fotogalerie
28 fotografií