Skromný umělec, který neholduje excentrickým projevům a nachází inspiraci ve zvucích amerického soulu z období sedmdesátek - takový je podle organizátorů festivalu Michael Kiwanuka.

„Je jedním z nejuznávanějších britských umělců. Představte si, jako by se potkal Van Morrison s Curtisem Mayfieldem, a jste doma. V roce 2016 se jeho druhé album Love & Hate dostalo na první místo ve Velké Británii. V roce 2019 bylo zase jeho album Kiwanuka vydáno s jednohlasnými nadšenými recenzemi. Magazín Mojo dokonce uvedl, že jde o mistrovské dílo definující kariéru. Je to skvělý umělec, který do svých úžasných živých vystoupení vkládá každou část svého srdce a duše. Michael Kiwanuka je zkrátka opravdový tahák,“ říká speciálně pro Metronome Prague 2024, Rob Cass, Abbey Road Studios Producer.

Michael Kiwanuka vyrůstal v severní části Londýna, konkrétně ve čtvrti Muswell Hill. Jeho rodiče pocházeli z Ugandy a opustili svou zemi, aby unikli režimu, který nastolil prezident Idi Amin přezdívaný řezník z Kampaly. Absolvoval Fortismere School v roce 2005 s výbornými výsledky. Během své školní kariéry byl známý jako přátelský a skromný student s rozsáhlým kruhem přátel a hlubokým porozuměním různým hudebním žánrům. Už během školního období koncertoval s basou a jazzovou kytarou. Po ukončení střední školy pokračoval ve studiu na Westminsterské univerzitě v Londýně.

Metronome Festival letos návštěvníkům nabídne víc než osmdesátku vystoupení, organizátoři slibují i řadu překvapení a bohatý doprovodný program. Celou akci navíc příjemně doplní pohodlné zázemí s nevšední gastro zónou. Pořadatelé nyní také nabízejí možnost nákupu vstupenek a rezervace „festivalového“ ubytování ve vybraných hotelech ve výhodném balíčku.

Kdy: 20. až 22. června 2024
Kde: Výstaviště Praha
Za kolik: dospělý na 1 den 1590 Kč, dospělý na 3 dny 3190 Kč

Video
Video se připravuje ...

První den Metronome Prague festivalu (22. červen 2023) Daniel Šesták

Fotogalerie
38 fotografií