Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

V Rovince se pod ledem utopili bruslař se sáňkařkou: Záchranáři vydali důrazné varování

Autor: hpe - 
23. ledna 2024
10:59

K tragické nehodě, při které zemřeli dva mladí lidé, došlo v neděli v obci Rovinka na Slovensku. Pozornost vzbudilo prázdné vozidlo zaparkované poblíž  zamrzlého jezera. Na místo dorazily záchranné složky i policie. Po rozsáhlém pátrání našla skupina potápěčů dvě těla. Jednalo se o muže a ženu. Dvojice se sem pravděpodobně vydala bruslit a sáňkovat. Nedala si však pozor a následně se propadla pod led.

K jezeru dorazili záchranáři a policisté ve večerních hodinách. Před zaparkovaným vozidlem posléze našli jeden pár bot. Jakmile v dálce zahlédli popraskaný led, bylo jim jasné, která bije. Na místo byli přivoláni i potápěči, kteří později našli těla utonulých pod částečně zamrzlou hladinou. Mladý muž měl obuté brusle. Po dvojici pátral i dron.

Video  V jezeře na Slovensku utonuli lidé: Propadli se pod led  - TV JOJ
Video se připravuje ...

Kriminalisté předpokládají, že se muž se ženou propadli pod led kvůli nepozornosti. Část jezera nebyla totiž dostatečně zamrzlá, a nebylo tudíž bezpečné se po hladině pohybovat. Žena s mužem si toho však pravděpodobně nevšimli. Dále byly pod ledem nalezeny další osobní předměty sáňky a hokejka.

Záchranáři občany varují před zamrzlými vodními plochami. „V návaznosti na tento případ apelujeme na veřejnost, aby občané důsledně zvážili vzhledem k aktuálním povětrnostním podmínkám pohyb na zamrzlých jezerech a vodních plochách,“ uvedl mluvčí Krajského ředitelství policejního sboru v Bratislavě Michal Szeiff.

renalek ( 23. ledna 2024 15:45 )

Príslovie v SR: Keď je somárovi dobre- ide na ľad tancovať !!!!
Telu strašne škodí,keď ignoruje šedé bunky mozgové!!! A keď ich nemá- to je predzvesť ťakých problémov.... 😕

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání