Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Vdovec Výborný 4,5 roku od náhlé smrti manželky Markéty: Jak zvládá roli táty i ministra?

Video se připravuje ...
Autor: simao, jko - 
21. ledna 2024
05:00

Dne 30. září 2019 se Markovi Výbornému obrátil život vzhůru nohama. Náhle zemřela jeho manželka Markéta - v pouhých 45 letech a kvůli skryté srdeční vadě. Jako otec tří dětí zůstal rázem na všechny rodinné starosti sám. V lednu 2020 skončil v čele lidovců a nahradil ho současný předseda Marian Jurečka (KDU-ČSL). Nyní mluví o tom, zda po Jurečkově průšvihu s večírkem nepřišel čas na návrat Výborného do čela strany. Jak aktuálně jeho rodina zvládá složitou situaci bez manželky a mámy, popsal v pořadu Epicentrum na Blesk.cz.

„Nebudu si vymýšlet, není to jednoduché. Je potřeba ale vnímat fakt, že se situace posunula. Letos to bude pět let, co k tomu došlo, a i děti jsou o pět let starší,“ řekl v Epicentrum na Blesk.cz Marek Výborný.

Markétu zabila skrytá vada

V říjnu 2019 přitom na sociální síti napsal: „Děkujeme Vám za stovky slov podpory a vyjádření soucitu. Ač nás to moc bolí, tak si toho moc vážíme. Milovanou Marky a mamku máme stále před očima a víme, že teď už v ní máme mocnou přímluvkyni v nebi. I ona nám pomůže tu bolest překonat.“

Poslední rozloučení tehdy proběhlo v kostele sv. Bartoloměje v Heřmanově Městci. „Zemřela na zcela skrytou vrozenou vadu srdce, která se v jejím případě do poslední chvíle nijak předem neprojevovala a je bohužel neléčitelná. Bohužel by jí nepomohl ani okamžitý zásah lékaře (pro znalé ze zprávy Pardubické nemocnice: pravostranné srdeční selhání při arytmogenní kardiomyopatii, pozn. red.),“ vysvětloval tehdy Výborný.

Dodnes má v záhlaví na svém profilu na facebooku fotku celé rodiny, když ještě byli spolu s dětmi i manželkou Markétou...

Výborný se snaží zvládnout hlavně roli táty

Nyní v Epicentru na Blesk.cz promluvil i tom, jaká je situace rodiny dnes. „Snažím se i v té odpovědnosti, kterou nesu za resort zemědělství i za KDU-ČSL, si čas nastavit tak, abych roli táty, kterou považuji skutečně za prioritní, dokázal zvládnout,“ říká Výborný.

„Snažím se o víkendech věnovat maximum času dětem, a pokud to jde, tak i v týdnu. Jsme v kontaktu, ale snažím se občas zajet domů. A jakkoliv to není jednoduché, myslím si, že za této situace už to zvládnout lze. Tedy s tím, co považuji za minimum, které bych měl jako táta plnit,“ dodal vdovec Výborný otevřeně pro Blesk.

Video  Ministr Výborný o cenách potravin i večírku: Jurečka chyboval opakovaně  - Jakub Kopřiva, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

9876543 ( 21. ledna 2024 19:51 )

Aby si někdo ty krasavice inteligentní neusmyslel, že by je chtěl unést,..zas tak bohatej fotr není.A děučata jsou celej táta, oni jím ta hlavy do vejšky ještě dorostou.

Uživatel_5670715 ( 21. ledna 2024 18:52 )

👍Je odporný

9876543 ( 21. ledna 2024 18:44 )

Teď od ledna se jím ještě budou tak dost velké příjmy,.. za nic, navyšovat o inflaci. To každej šáša z politickýho šaškecu, ještě shrábne pořádnej balík.

9876543 ( 21. ledna 2024 18:38 )

Mluvit vovokozenejch, jako o dětech, je zas další lež křesťanů.

klozovice ( 21. ledna 2024 15:54 )

A co nejdříve ať táhne

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa