Případ pejska Kateřiny Brožové, který 10. ledna utekl z kliniky a nějaký čas po něm probíhalo pátrání, sledovalo skoro celé Česko. Sama herečka byla v té době na dovolené na Maledivách, a mohla tak jen se zatajeným dechem z dálky sledovat, jak pokračuje. Bohužel, naplnil se ten vůbec nejhorší možný scénář – pejska Jordyho na útěku srazil a zabil vlak.

Klinika se omluvila

Klinika, jež měla zvíře na starosti, už vydala omluvné prohlášení. „Smutná událost, která se stala v noci na 10. ledna, kdy při venčení utekl z naší kliniky pes, který byl následně sražen vlakem, nás nesmírně mrzí. Vše vzniklo tak, že veterinární sestra, která vykonávala noční službu, chtěla velkým psům dopřát více pohybu, a tak je převáděla do většího výběhu,“ uvedl ředitel kliniky VETINO Jaggy MVDr. Vojtěch Novák. Pes se prý během několikametrové cesty ženě vysmekl a chytit se ho už nepodařilo. 

„Již jsme připravili a přijali sérii opatření, aby se podobný případ v budoucnu neopakoval. Majitelce psa jsme se hluboce omluvili, vyjádřili naši lítost a deklarovali připravenost hradit náklady, které jí naším pochybením vznikly,“ vyjádřil lítost ředitel na sociální síti a raději vypnul komentáře.

Brožová prolomila mlčení

K věci se teď poprvé vyjádřila i sama Brožová, která se mezitím z vysněných Malediv vrátila domů. „Chtěla bych vám všem, kteří jste projevili účast, a dokonce jste se zapojili do hledání mého milovaného Jordyho, ze srdce poděkovat,“ začala s vděčností. 

„Ztratila jsem oddaného nejbližšího kamaráda, který mě bezmezně a bezpodmínečně miloval. Nezasloužil si tak strašný a zoufalý konec, který způsobil někdo svou nezodpovědností na klinice Jaggy, kam jsem oba své pejsky svěřila s absolutní důvěrou i kvůli jejich zdravotním potížím po dobu svého pobytu v dalekém zahraničí,“ běsní truchlící herečka. 

„Je to neomluvitelné, zdrcující... Jsem zpět doma a nemohu bolestí dýchat. Děkuji vám za pomoc i útěchu. Nesmírně si toho vážím,“ vzkázala fanouškům. 

Fotogalerie
51 fotografií