Zdeněk Brož byl jedním z nejvýznamnějších českých koncertních umělců, kterému posluchači aplaudovali jak v nejprestižnějších hudebních centrech ve Velké Británii, tak i v dalších evropských zemích. Bohužel ho na sklonku života trápila Alzheimerova nemoc. 

Točila jsem tehdy zábavný pořad a můj tatínek se ztratil. Hledala ho policie a našli ho až téměř po dvou dnech v Německu na ulici… byl listopad a mrzlo. Tatínek onemocněl Alzheimerovou chorobou a takové situace se stávaly…bylo to šílené,“ vzpomíná na těžké období s tatínkem Kateřina. 

Video
Video se připravuje ...

Přiznání Kateřiny Brožové (55) o vztazích: Zažila jsem týrání, psychické násilí i alkoholismus! Reinischova,Kristl

Od rána do noci ve studiu natáčet Silvestra a ve volných chvilkách mluvit s policisty, volat na všechny strany… měla jsem o něj hrozný strach... nakonec jsme dlouho po půlnoci jeli do Německa a tátu jsme přivezli ráno do pražské nemocnice… tahle nemoc je plíživá, nedá se hned poznat, je ale postupně zničující, nedá se léčit… Táto...“ vzpomíná na milovaného otce herečka. 

Téměř čtyři roky po něm, 3. listopadu 2020, zemřela jeho manželka Jelena Kovalevská (†86). „Je to pár týdnů, co mi odešla maminka, a jak se říká, když vás opustí rodiče, když vás opustí maminka, tak vlastně člověk dospěje. Zní to asi divně v mém věku, ale tak to je. Některý věci si uvědomíte hlouběji než předtím. Tak to je,“ svěřila se Brožová

Fotogalerie
64 fotografií