Jednou z prvních oznámených obětí útoku šíleného (FF UK) byla doktorka Lenka H. „Nadějeplné zprávy se bohužel nepotvrdily, naše kolegyně a ředitelka Ústavu hudební vědy FF UK útok nepřežila,“ informovala tehdy škola.

„Na základě ověřené informace od rodiny a s jejím svolením oznamujeme, že naše kolegyně a ředitelka Ústavu hudební vědy FF UK Lenka H. útok nepřežila. Vyjadřujeme hlubokou soustrast všem pozůstalým, v první řadě rodině. Je to pro nás všechny nesmírně krutá zpráva. Zůstávejme ve vzájemné podpoře,“ uvedli na sociálních sítích zástupci ústavu den po vražedném útoku.

Včera se s ní rozloučila rodina, přátelé, studenti i univerzita. Mše v kostele sv. Mikuláše na pražském Malostranském náměstí se zúčastnily i rektorka UK Milena Králíčková a děkanka FF UK Eva Lehečková. Nechyběli ani malí zpěváci ze sboru Bruncvík, v němž se roky angažovala.

Video
Video se připravuje ...

Pietní průvod za oběti střelby na FF UK z Ovocného trhu na náměstí Jana Palacha. Na závěr piety vystoupily společně pěvecké sbory. (4. leden 2024) Veronika Foltová

Fotogalerie
59 fotografií